İnönü'nün torunundan Erdoğan'a 'kitap' daveti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün yaptığı açıklamalarda Lozan Anlaşması'na ilişkin sözlerine İsmet İnönü'nün torunu Gülsün Bilgehan'dan yanıt geldi. Bilgehan Erdoğan'ı, "Lozan’ı ve İsmet Paşa’yı anlatan, belgelere dayalı gerçek bir tarih kitabı okumaya" davet etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Muhtarlar toplantısında Lozan Anlaşması'na ilişkin açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerine CHP Ankara Milletvekili ve İsmet İnönü'nün torunu Gülsün Bilgehan Erdoğan'a yanıt verdi. Bir basın açıklaması yapan Gülsün Bilgehan, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, çok değil, 3 ay önce, Lozan Barış Antlaşması’nın 93. yıldönümünde yayımladığı mesajında, darbe girişimine işaret ederek 'Lozan’ın içeriği ve Cumhuriyet’in ilkeleri bugün daha iyi anlaşılıyor' demişti" dedi.

Erdoğan: Lozan'ı zafer diye yutturdularErdoğan: Lozan'ı zafer diye yutturdular

Erdoğan'ın mesajından alıntılar da yapan Bilgehan, "Cumhurbaşkanı, üç ay önce kendisinin zafer diye nitelediği antlaşma için bugün 'Lozan’ı bize zafer diye yutturdular. İşte bunun nedeni, o anlaşmada masaya oturanlar' iddiasında bulunabiliyor. Cumhurbaşkanının darbe girişiminden sonra Atatürk’ü, Cumhuriyetin kurucularını birleştirici güç olarak kullanıp, çok geçmeden kutuplaştırıcı ve adeta nefret söylemini andıran üslubuna dönmesini kamuoyunun takdirine bırakıyoruz" dedi.

'7 DÜVELE NASIL KARŞI ÇIKILACAĞINI ÖĞRENMEK İÇİN...'

Bilgehan Başbakan Binali Yıldırım’ın, Türkiye’nin düşmanları için, “Lozan’da ertelenen 100 yıllık hesapları var” demesinin de 'henüz hafızalardan silinmediğini' belirterek şunları söyledi, "Erdoğan, bugünlerde başkanlık ettiği Bakanlar Kurulu’ndan Lozan’ın önemini öğrenebilir. Zira Sayın Erdoğan’ın mesajında belirttiği gibi Lozan, 'Türkiye Cumhuriyeti’nin tapu senedi'dir, imzalayanlar için de bir onur belgesidir. Erdoğan, bugünkü konuşmasında, '7 düvel bir araya gelse bizi bir adım geriletemez' diyor. Kendisini, bunun nasıl yapıldığını öğrenmek için Lozan’ı ve İsmet Paşa’yı anlatan, belgelere dayalı gerçek bir tarih kitabı okumaya davet ediyorum."

Bilgehan, sosyal medya hesabından da Erdoğan'a tepki göstererek şu mesajı attı: