Kurtulmuş: Kasım'da darbe raporu yok

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, yeni bir darbe olacağı iddiasını yalanladı. Türkiye'nin kredi notunun düşürülmesi ile ilgili, '15 Temmuz'un artçı sarsıntısı' dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Yardımcısı ve hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş, Kasım ayında yeni bir darbe girişimi olacağına dair devletin elinde bir rapor bulunduğu iddiasını yalanladı. Bakanlar Kurulu sonrası açıklamalar yapan ve gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kurtulmuş, 'Kasım ayında ikinci bir darbe girişimi olacağına dair devlete bir rapor gittiği iddia ediliyor' sorusuna da yanıt verdi. Kurtulmuş, "Halkı böyle söylentilerle paniğe sevk etmeye gerek yok ama yine de darbeciler uyumaz. Boş duracağını düşünmeyelim. Önemli olan bu zihniyetle mücadele etmek" dedi.

MOODY'S İÇİN 'APOLİTİK' YORUM

Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu 'yatırım yapılamaz' seviyesine düşürmesine tepki de gösterdi. Kurtulmuş, "Türkiye ekonomisini tedirgin edecek çıkış görmüyorum. İhtimalden bahsediliyor, ben o ihtimali görmüyorum. Moody's'in bu açıklamalarını 15 Temmuz'un artçı şokları olarak görüyorum" dedi. Daha sonra kendi açıklaması için gülümseyerek, "Bunun apolitik bir yorum olduğunun farkındayım" şeklinde konuştu.

Kurtulmuş Anıtkabir'de çocuk parkı tartışmasına ilişkin de, "Orada çalışanların çocukları için böyle bir talep olmuş kurulmuş. Tepkiler gelince de TSK kaldırmayı uygun bulmuş. Bunda büyütülecek bir şey yok" dedi.

2. darbe söylentisi nereden çıktı?

Abdullah Öcalan'ın sorgusunu yapan komutan olarak bilinen emekli albay Hasan Atilla Uğur, Yeni Şafak gazetesine yaptığı açıklamada, 'kasım ayı içinde yeni bir kalkışma olabileceğini' söylemişti. Uğur dün yayınlanan açıklamasında, "İkinci kalkışmaya hazır olun. Ve çok yakın bir zamanda. Çok net bilgi olarak söylüyorum: İkincisi daha kanlı olacak. Bugün bir zafer sarhoşluğu içindeyiz. Ben sizin aracılığınızla Türkiye'yi uyarıyorum. Kimse 'tamam bu iş bitti, Türkiye rayına oturdu, artık Amerika başka bir şey yapamayacak, FETÖ başka bir şey yapmayacak, PKK başka bir şey yapamaz, biz belini kırdık bu örgütlerin' falan demesin" demişti. Uğur yeni girişimin nasıl olacağına dairse, "Olay büyük ihtimal Şemdinli, Yüksekova ya da Kızıltepe'de olacak. Burada 15-20 kişi ölecek. Bölgedeki bütün ilçelerde, illerde, İngiliz konsolosluğundan ziyaret edilen aşiretler bu oyuna gelirlerse eğer halkı sokağa dökecekler. Batı'da ise fitili 4-5 noktada sansasyon yaratacak büyük patlamalarla ateşleyecekler. Bunu ya PKK ya da IŞİD yapacak" demişti. Uğur, 'eş zamanlı suikastlar yapılacağı' ve 'Kıbrıs'ta konuşlu İngiliz deniz piyadelerinin kaos bahanesiyle Türkiye'ye gireceğini' de iddia etmişti.