Çavuşoğlu dünyaya FETÖ'yü anlattı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, New York'ta birçok ülkeden mevkidaşı ile görüştü. 15 Temmuz darbe girişimi ve FETÖ konusunda destek istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Birleşmiş Milletler (BM) 71. Genel Kurul Çalışmaları için New York'ta bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, KKTC, Mali, Çek Cumhuriyeti, Kenya, Fildişi Sahili ve Paraguay Dışişleri Bakanlarıyla ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

MALİ İLE TİKA PROJELERİ KONUŞULDU

Mali Dışişleri Bakanı Abdolulaye Diop'a, darbe girişimi, FETÖ'nün amaçları ve yapılanması hakkında bilgi verdi. Çavuşoğlu, FETÖ'nün pek çok Afrika ülkesinde istikrara tehdit yaratabileceğini vurguladı. Görüşmede, iki ülke arasındaki ticaret rakamlarının artırılması hususu da vurgulanarak Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı-TİKA'nın, Mali'de yapmakta olduğu projeler ele alındı. Çavuşoğlu, Diop'u 2-3 Kasım tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek Türkiye-Afrika İş Forumu'na katılmaya da davet etti.

PARAGUAY BÜYÜKELÇİLİK AÇACAK

Çavuşoğlu Çek Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Lubomir Zaoralek, Kenya Dışişleri Bakanı Amina Mohamed, Fildişi Sahili Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Albert Toikeusse Mabri ve Paraguay Dışişleri Bakanı Eladio Loizaga ile görüşmelerde de ikili ilişkiler, darbe girişimi ve FETÖ ile mücadele konularında bilgi verdi. Çavuşoğlu ayrıca, Paraguay'ın Türkiye'de Büyükelçilik açma kararından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

ERDOĞAN'IN PROGRAMLARINA KATILDI

Macaristan Dışişleri Bakanı Petar Szijjarto ve İsveç Dışişleri Bakanı Margot Walstrom ile de ayaküstü bir görüşme gerçekleştiren Çavuşoğlu, gün boyunca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın programlarına da katıldı. (NEW YORK/DHA)