CHP'li Erdem, 'IŞİD cemevlerine saldıracak' iddiasını Meclis’e taşıdı

Gaziantep’te, Alevi Kültür Dernekleri’nin de yer aldığı mahallelere saldırı yapılacağı ihbarı milletvekillerini harekete geçirdi. CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, İçişleri Bakanı'na önlemleri sordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, IŞİD’in büyük şehirlerdeki cemevlerine bombalı saldırı yapacağı ihbarına ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya soru önergesi verdi.

Erdem, TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, IŞİD'in cemevleri başta olmak üzere çeşitli inanç merkezlerine bombalı saldırı yapacağına dair çok sayıda haber çıktığına dikkat çekerek İçişleri Bakanı Soylu’ya büyük şehirlerde saldırı ihtimaline karşı ne tür önlemlerin alındığı sordu.

CHP’li Erdem’in önergesinde şu sorular yer aldı:

1. IŞİD’in İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerde ibadethanelere yönelik saldırı yapma ihtimaline karşı ne tür güvenlik önlemleri alınmaktadır?

2. Gaziantep’te bombalı saldırı olacağı ihbarından sonra büyükşehirlerde IŞİD’e yönelik kaç operasyon yapılmıştır? Gaziantep ve diğer illerde kaç kişi gözaltına alınmış veya tutuklanmıştır?

3. Son aylarda cemevleri veya Alevi kültür derneklerinden güvenlik birimlerine koruma talebiyle kaç başvuru yapılmıştır?

4. Gaziantep’teki ihbardan sonra bölgedeki cemevlerine yönelik özel güvenlik önlemleri alınmakta mıdır?

5. IŞİD ile bağlantısı nedeniyle Eylül ayı itibariyle İstanbul’da kaç gözaltı veya tutuklama yapılmış ve gözaltına alınanlardan kaçı serbest bırakılmıştır?

6. Fırat Kalkanı Harekâtı sebebiyle Türkiye'de misilleme amaçlı bombalı saldırı planı yapacağı gerekçesiyle bugüne dek kaç kişi gözaltına alınmış ve bunlardan kaçı serbest bırakılmıştır?

7. Cezaevlerinde IŞİD militanı olduğu gerekçesiyle hâlihazırda kaç tutuklu ve hükümlü bulunmaktadır?