CHP'li Belediye Başkanı: Kayyımla değil Sur halkıyla kardeşiz

DBP'li belediyelere kayyım atanmasına kimi CHP'liler de tepki gösteriyor. Çanakkale'den sonra İzmir Seferihisar'dan da Sur belediyesine destek geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kayyım atanan Diyarbakır Sur Belediyesi’yle 'kardeş şehir' olan İzmir Seferihisar'ın CHP'li Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Kayyım halkın iradesine darbedir. Kayyım darbesi bizim Sur halkıyla kardeşliğimizi bozamaz” dedi.

Kanun Hükmünde Kararnameyle (KHK) İçişleri Bakanlığı’nın 2’si il, 24’ü ilçe ve 2’si belde olmak üzere 28 belediyeye kayyım atamasının ardından 24 DBP’li belediyenin yönetimlerine el konulmasına yönelik tepkiler sürüyor. Sur Belediyesi ile kardeş belediye olan İzmir Seferihisar'ın Belediye Başkanı Tunç Soyer’den de karara tepki geldi: “Bu son derece tehlikeli ve yanlış bir yol. Bununla demokrasiyi, barışı, hukuku üstün kılamazsınız. OHAL koşulları bahane edilerek hukuk üstünlüğünden ayrılmak ülkede derin yaralara yol açar.”

Kayyımın halkın iradesine karşı yapılmış bir darbe olduğu değerlendirmesi yapan Soyer, bu belediyelere oy verenlere çok büyük haksızlığın yapıldığını vurguladı. Kayyım atanan belediyelerin “teröre çanak tuttukları” iddialarının ispatlanmadıkça gerçekleştirilen uygulamaların keyfi olacağının altını çizen Soyer, “Siz belediyelere kayyım atayarak, belediye başkanını seçen halka ceza kesmiş oluyorsunuz” diye konuştu.

'Sur halkıyla kardeşliklerinin devam edeceğini' belirten Soyer, “Biz kayyımla kardeş değiliz. Çünkü biz belediye başkanları olarak halklarımızın iradesi sonucunda böyle bir uygulamayı yapmıştık." ifadelerini kullandı. (DİHA)