CHP Alevi ve Hıristiyan mahkûmların ibadet hakkını sordu

Farklı inanç gruplarına mensup mahkûmların din görevlileriyle görüşme hakkını kullanamadığına dair şikâyetler artıyor. CHP milletvekili Doğan Adalet Bakanı'nın kamuoyuna bilgi vermesini istedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan, cezaevlerindeki Alevi ve Hıristiyan mahkûmların ibadet hakkını kullanamadıklarına dair kendisine gelen şikayetler üzerine konuyu Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a sordu.

Bozdağ’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na yazılı soru önergesi veren Doğan, tutuklu ve hükümlülere inançlarını yaşama hakkı ve mensubu olduğu inanç grubunun din adamlarıyla görüşme imkanının tanınmasının en temel insan hakları arasında olduğunu anımsattı.

Doğan, buna karşın birçok cezaevinde farklı inanç gruplarına mensup mahkumlara bu hakkın tanınmasında engeller çıkarıldığı ve cezaevlerinde farklı uygulamaların yaşandığına yönelik şikayetler geldiğini belirterek Bakan Bozdağ'a "Farklı inanç gruplarına mensup mahkumların ibadet hakkı nasıl tanınmaktadır?" ve "Bu hakkın kullanımı cezaevlerine göre farklılık göstermekte midir?" şeklinde iki soru yöneltti. (DUVAR)