Erdoğan'dan valilere: Kamyonun başına geçin

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de bir araya geldiği valilere konuşma yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde valilere hitap etti. Kamuda yaşanan görevden almalarda dikkatli olunmasını isteyen Erdoğan, halka daha çok hizmet edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Türkiye'nin bir sorunla baş etmek zorunda olduğunu belirten Erdoğan, en önemli sorunların "terör" ve sınır güvenliği olduğunu kaydetti. Örgütlerin işbirliği yaptığını öne süren Erdoğan, PKK'liler Gülen cemaati üyelerinin bir evde yakalandığını iddia etti.

Fethullah Gülen cemaatinin 40 yıldır eğitim ve hayır faaliyetleri ile örgütlendiğini hatırlatan Erdoğan, bu nedenle devletin rahatsız olmadığını ifade etti. Gülen cemaatinin gerçek yüzünü 17-25 Aralık'ta gösterdiğini ileri süren Erdoğan, "Şahsen konuşmalarımda bunlar terör örgütüdür dedikçe karşımdakiler terör örgütü dediğiniz silahlı olur, kan döker diyordu. Köşe yazılarında bunları yazıyordu" dedi.

Cerablus'a yapılan harekâta değinen Erdoğan, harekâtın genişlemesini eleştirenlere cevap verdi. "Cephelerin genişlemesi ya da daralması bir iman meselesidir" diyen Erdoğan, cepheyi küçük olarak nitelendirdi.

ADİL DAVRANIN

Erdoğan, kamuda yaşanan görevden almalarda, dikkatli olunmasını istedi. Erdoğan, valilerin bu konuda baslı yaşamları halinde İçişleri Bakanı ya da kendisine haber vermesini önerdi. Valilerden adil davranmalarını isteyen Erdoğan, "açığa alma yarışına girmenizi istemiyorum" şeklinde konuştu.

Valilerin 24 saat görev yapmasını isteyen Erdoğan, vatandaşlardan valilerle ilgili şikayetler olduğunu belirtti. Valilerin alçak gönüllü davranmadığı yönünde şikayetler olduğunu kaydeden Erdoğan, "Hepiniz bu konuda adeta toprak gibi olun. Asla bu konuda taviz vermeyin. Biz bu milletin hizmetkarı olmaya geldik" dedi.

Vatandaşların valilerden gönül ehli diye bahsedecek duruma gelmesini isteyen Erdoğan, "Bizim öyle bir valimiz vardı ki 'Zamanı gelir kamyonun şoför mahalline oturmuş geçer fakir fukaraya kömür dağıtır, zamanı gelir erzak dağıtırdı' desinler" ifadelerini kullandı.