'AKP kendi içinde temizlik yapmalı'

CHP'li Selin Sayek Böke hükümeti uyardı. “FETÖ’yü devlete yerleştirmiş olan AKP’nin de kendi içinde temizlik yapma zamanı geldi.”

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, ülkenin bir Cemaat yapılanmasının sonucunu en ağır şekilde yaşadığını, ancak devletin başka cemaatlere teslim edilmesine karşı olduklarını belirtti. Böke şöyle devam etti: “Bu darbelerin bir daha yaşanmaması için AKP’nin eliyle devlete yerleştirdiği FETÖ’den devletin temizlenmesi konusunda mutabıkız. Ellerinizle yerleştirdiniz. Hukuk çerçevesinde bu temizliği yapacağız. Demokrasi dışına çıkan adımlarınızın yanında olmayacağız. Bir darbe fırsatçılığı ile Türkiye demokrasinin yıkılmasına asla izin vermeyeceğiz. FETÖ’nün Türkiye’den temizlenmesi bir zorunluluktur. Başımıza açmış olan siyasi yapının hesap vermesi de bir o kadar zorunludur.”

‘FETÖ’yü devlete yerleştiren’ AKP’nin acilen ‘siyasi bir temizlik’ yapması gerektiğini aktaran CHP sözcüsü, “Yaklaşım, küçük balıkları temizleyelim, büyük balıklara dokunmayalım. Bunun arkasında yatanın da AKP’nin kendi siyasi iktidarını kollamak olduğu gerçeği ortada” ifadelerini kullandı.

'DERDİNİZ DEVLETİ ELE GEÇİRMEK'

Görevden uzaklaştırılan akademisyenlerin hukuk mücadelesine CHP olarak destek vereceklerini aktaran Böke, yaşanan durumu ‘Türkiye’yi ele geçirme ihtirasıyla gerçekleştirilen bir insan temizliği’ olduğunu söyledi. CHP sözcüsü şöyle devam etti: “Üniversitelerde hükümetin solcu, demokrat, Atatürkçü bildiği kısacası kendinden olmayan kim varsa, temizleme gayretini görüyoruz. Ne yaptığınızın farkındayız. Derdiniz asla Türkiye olmadı, bu devleti ele geçirme oldu. Yavuz hırsız ev sahibini bastırır misali, FETÖ’ye karşı çıkan herkesin hayatını zindan ediyorsunuz. Bir kez daha uyarıyoruz. Türkiye’nin en önemli insan gücünü, siyasi fırsatçılıkla tüketmenize asla izin vermeyeceğiz. Yarın yine aldatıldık diye yine bundan sıyrılmaya çalışmanıza asla izin vermeyeceğiz. CHP, Türkiye’de yeni bir 1402’likler yaratma arayışına, akademiyi bir sivil darbeyle iktidarın arka bahçesi yapma anlayışına, tüm araçlar ile sonuna kadar mücadele edecek.”