TBMM'de yeni dalga bekleniyor, böcek iddialarına uzanacak mı?

15 Temmuz darbe girişiminin ardından bürokratlardan alt kademe memurlara kadar uzanan tasfiye dalgasının sürmesi bekleniyor. Geçmişte TBMM ile iş yapan taşeron firmalar ve 'dokunulamayan birimler' de mercek altında.

Google Haberlere Abone ol

Hülya Karabağlı  [email protected]

ANKARA - TBMM’deki FETÖ operasyonunun, son OHAL kararnamesiyle tasfiye edilen 41 kişi ile sınırlı kalmayacağı belirtiliyor. Hakan Şükür ve Meral Akşener’in ekibinden çalışanların da ihraç edildiği listenin önümüzdeki günlerde yasa dışı dinleme aracı ‘ böcek’ iddialarına kadar uzanabileceğine dikkat çekiliyor. Bu nedenle yeni dalganın geçmişte TBMM ile iş yapan taşeron firmaları da kapsayacağı belirtiliyor.

Meclis’te yeni dalga beklentisi bir çok sabit birime dokunulmamasından kaynaklanıyor. 100’ün üzerinde kişinin TBMM'den tasfiye edileceği konuşuluyor.

TBMM’de daha önceki yasama döneminde kanunsuz dinlemeleri araştırmak için kurulan komisyon bir çok kez toplantı yerini değiştirerek dinlemelerden kaçmak istemişti. TBMM’de görev yapan ‘İstihbarat ve Güvenlik Komisyonu’ toplantılarında dinlemeye karşı 'kesici' kullanıldığı ortaya çıkmıştı.

VEKİLLER 'BÖCEK' BULMUŞTU

2011 yılından itibaren bazı siyasetçilerin odalarında dinleme cihazlarına karşı arama yaptırmıştı

CHP Gurup Başkanvekili Özgür Özel ve CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay odalarında 'böcek' bulduklarını söylemişlerdi. Ankara Milletvekili Levent Gök de odalarda arama yapılmasını istemişti. Yapılan aramada dinleme cihazı bulunamadığı söylenmişti.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar seçildikten sonra geldiği TBMM’de ilk işi odasında 'böcek' araması yaptırmak olmuştu. (DUVAR)