Yargıya formül aranıyor

TBMM'deki üçlü komisyon mini anayasa paketiyle ilgili çalışıyor. Komisyonun gündeminde yargının yapısındaki düzenlemeler var.

Google Haberlere Abone ol

Hülya Karabağlı  [email protected]

DUVAR - AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak'tan oluşan üçlü komisyonun mini Anayasa paketindeki yargı düzenlemeleriyle ilgili toplantısı bugün HSYK Başkanvekili ve daire başkanlarının katılımıyla yapıldı.

TBMM’de bir araya gelen çalışma heyeti, 1960 ve 1982 anayasaları üzerindeki maddeleri karşılaştırmalı olarak inceledi. Olumlu ve olumsuz açıdan HSYK maddelerinde değerlendirme yapıldı.

TBMM'de saat 15.00'te başlayan mini yargı paketi toplantısına HSYK Başkanvekili ve 2'nci Daire Başkanı Mehmet Yılmaz, 1'inci Daire Başkanı Halil Koç, 3'üncü Daire Başkanı Metin Yandırmaz da katıldı. CHP'li Bülent Tezcan, daire başkanlarının görüşlerini aldıktan sonra toplantıya komisyon üyeleriyle birlikte devam edeceklerini söyledi. Basın mensuplarının görüntü almasının ardından toplantı devam etti.

HSYK ÜYELERİ DİNLENDİ

Alınan bilgiye göre, toplantıda üyelerin seçim biçimi ve HSYK'nın yapısı değerlendirildi. HSYK’dan gelen önerilerin komisyon tarafından dikkate alınarak yeni bir değerlendirme yapılabileceği belirtiliyor.

Üçlü komisyon cumartesi gününden itibaren paketin yazımına geçecek.