'Fethullahçı vekiller' tespit edildi ama...

Türkiye'nin 'sırları' neler? Haberlerin gerisinde neler oluyor? Duvar Arkası her hafta haberlerde yazılmayanları, kulislerde konuşulanları aktarıyor...

Google Haberlere Abone ol

İktidar Gülen'ci vekilleri saptadı ama...

AK Parti'nin düzenli olarak kamuoyu yoklamaları yaptığı biliniyor. Zaman zaman bu anket sonuçları basınla paylaşılırken 15 Temmuz darbe girişiminin ardından siyasi partilerin oy dağılımıysa henüz açıklanmadı. AK Partili kimi yetkililer, HDP'nin baraj altında kaldığı yorumunu yaparken, kendileri de kamuoyu yoklamaları yaptıran HDP bu iddiayı reddediyor.

Bu gündemde yanıt bekleyen en önemli sorulardan biri, "Siyasetteki FETÖ'cülerin nasıl temizleneceği?" İddiaya göre AK Parti kendi içindeki milletvekillerini saptadı, sayı da belli... Peki şimdi ne olacak? AK Parti'nin cemaate destek veren veya finansal desteğiyle Meclis'e giren milletvekillerinden kurtulmak için olası bir erken seçim ihtimalini de masaya yatırdığı konuşuluyor.

Kedicikler, 'İstanbullu işkadınları' olarak Meclis'te!

Meclis kulislerinde gezerken karşınıza ne çıkacağı belli olmaz... Ancak bu kez Meclis'in en deneyimli isimlerini dahi şaşırtan ziyaretçileri vardı parlamentonun. Kendilerini 'İstanbullu iş kadınları' olarak tanıtarak Meclis'e giren bir grup kadın, koridorda yürürken ilk başta Meclis çalışanlarının dikkatini çekti. "Çok gösterişliydiler. Yaklaştıklarında anladık ki, Adnan Oktar'ın kedicikleriymiş!" diyen Meclis çalışanları dışında bu konu hakkında kimseden gık çıkmıyor. Kedicikler Meclis'e neden geldiler, kimlerle görüştüler? Görenlerin gülümseyerek anlattığı bu ziyaretin sebebi herkesin merak konusu...

Artvin'e IŞİD de mi geldi?

Artvin'de son bir yıldır "Şavşat ile Ardanuç yaylalarında PKK'nin görüldüğü"ne dair söylentiler dolaşıyordu. Ancak tek söylenti bu değildi. Geçtiğimiz aylarda Ardanuç'ta ardından da Artvin il merkezinde sarıklı, cüppeli 10 kişilik bir grubun, "Size İslamiyet'i anlatmaya geldik" diyerek kapıları çaldığı, kadınların da bu kişileri kovduğu konuşuluyordu. Bu kişilerin Ardanuç'ta Emniyet binasına elini kolunu sallayarak girip çıktığını söyleyen görgü tanıkları, Kılıçdaroğlu'na 'suikast girişimi'nin ardından şu açıklamayı yaptı, "Yetkililere şikayete gittiğimizde, 'bu grubun çoğunluğu Türkmen. İslamiyet'i anlatmak için geziyorlar' dediler. Bize dini anlatmak onlara mı düşmüş diye tepki gösterdik. Artvin'de ne IŞİD barınabilir ne de PKK!"

Erdoğan Japon marketin peşinde!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti, 'FETÖ ile mücadelede 17-25 Aralık 2013 tarihi milattır' diyor. Hatta o tarih için, "17-25 Aralık darbe girişimi" tanımını kullanmayanlara tepki gösteriyorlar.

17-25 Aralık operasyonlarından sonra Erdoğan'ın Gülen cemaatiyle mücadelesini uluslararası boyuta taşıdığı biliniyordu. Hatta Ocak 2014'te gerçekleştirdiği Uzak Doğu gezisinin ilk ayağı olan Japonya'da Başbakan Abe'ye bir not verdiğini duymuştuk Japon diplomatlardan. Anlatılanlara göre Erdoğan, üzerinde bir ismin yazılı olduğu kağıdı Japonya Başbakanı'na verirken, 'Bunlar paralel devlet yapılanmasıdır, lütfen gereğini yapın' demişti.

Japon yetkililer Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği ismi araştırdıklarını, karşılarına Tokyo'daki bir Türk marketi çıkınca şaşırdıklarını anlatmıştı. Bu anekdotu aktaran diplomat, "Japonya'da yasal sınırlar çerçevesinde ticari faaliyet yürüten bir marketi ne yapacağımızı bilemedik tabii" demişti o tarihte. Acaba bu ve benzer örnekleri Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başka hangi ülkelere hatırlattı?