Yıldırım: Ölümden daha büyük ölümler var onlar için

Başbakan Binali Yıldırım, darbe girişimi sonrası gündeme gelen idam cezasının tekrar getirilmeyeceği mesajı verdi. Yıldırım, ''İdam bir sefer ölümdür ama ölümden daha büyük ölümler var onlar için. O da tarafsız ve adil yargılamadır'' dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, idam tartışmaları, Gülen cemaatine yönelik operasyonlar, soruların çalındığı belirtilen 2010 KPSS ve ABD'ye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yıldırım konuşmasında özetle şunları söyledi:

KÜRT SORUNU YOK: PKK'nin Kürt sorunu diye bir sorunu yok, olsa olsa Kürt vatandaşlarımızın PKK gibi bir sorunu var. Bizim görevimiz de bu sorunu ortadan kaldırmak. Bölgenin sorununu bölgenin insanı ile halletmek.

ÜST AKLI DIŞARIDA: Bunlar ne yerli ne milli bunların üst aklı dışarıda parayı veriyorlar öldürüyorlar dur diyorlar duruyorlar aynen FETÖ gibi. Bunlar yukarıda çatı gibi birleşiyor. Akıl aynı üst akıl. Burada Türkiye'nin geleceği kardeşliği yok ülkemizin toprak bütünlüğü yok. Ne var İran'dan Suriye'den Irak'tan Türkiye'de toprak kopararak bölgede istirarsızlığı kalıcı hale getirmek. Yani Türkiye'yi Irak gibi Yemen Mısır gibi yapmak.

FETO HESAP VERECEK: 15 Temmuz'da plan Recep Tayyip Erdoğan'ı halletmek ve Türkiye'yi iç karışıklığa sürüklemekti. 15 Temmuz sabahı suçüstü yakalandılar. Dostlarımız darbeyi kınamak yerine darbecilerin nereden hata yaptıklarını anlatmaya başladılar. Hesap sorulacak; FETO gelecek hesap verecek. Şehitlerimizin kanını döken herkesten hesap sorulacak. Hesabı sorarken intikam duygusuyla hareket etmeyeceğiz. Adaletle hesap soracağız. Türk adaleti hesap soracak.

İDAM TARTIŞMASI: İdam bir sefer ölümdür ama ölümden daha büyük ölümler var onlar için. O da tarafsız ve adil yargılamadır.

MEDYA DARBECİLERE DİRENDİ: Yatırımları daha da artırmak için Kalkınma Bankası ve Eximbank'ın sermayesini güçlendiriyoruz. 15 Temmuz gecesi milletimizin yanı sıra en büyük görevlerden birini de medya yaptı, darbecilere direndiler. 15 yıl boyunca Türkiye'yi kalkınma saflarında ön sıralara taşıdık. Bir yandan da vesayet odaklarıyla mücadele ettik.

BUNA TİLKİ FISTIĞI DERLER: Cumhurbaşkanı seçeceğiz bir icat çıkartılar bizim memlekette buna tilki fıstığı derler. Hiç olmayan bir şey dünyada eşi benzeri görülmemiş bir iş. AK Parti geldi kural değişti ne olacak 367 öyle mi kardeşim ben sana 367'yi gösteririm. Vatandaş ne yaptı gereğini düşündü. O zaman dedi kendim yapacağım yaptı işi bitirdi tartışma bitti.

ARTIK MAZERET YOK: 17 Aralık'tan sonra mazeret yok. Hiç tahmin etmediğiniz insanlar terör örgütünün abisi, ablası, imamı olarak karşımıza çıkıyor. Bizim ölçümüz çok net. Suçlu olan kurumlar değil, onların yöneticileridir. O şirketi kirli emelleri için, FETÖ'nün emelleri için kullananlar hesap verecek.

BUNDAN SONRA KHK'LAR OLACAK: Bundan sonra da Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) olacak. Bugüne kadar çıkan KHK'lar bu haftadan itibaren Meclis gündemine gelecek.

15 TEMMUZ MİLATTIR: Gençler 15 Temmuz milattır. Bu ülkenin gençleri memleketin işleriyle ilgilenmezler diyenler 15 Temmuz gecesi meydanları görseydi ne kadar yanıldıklarını anlarlardı. Geleceğimiz gençlerimizdir kadınlarımızdır.

2010 KPSS: 2010 yılı KPSS'de soruları dağıttılar haksız yere 86 bin memurun bütün döktüğü teri de şaibeli hale getirdiler. Şimdi mahkeme 2010'da giren bütün memurların sınavını iptal etti. 86 bin memuru çıkaracak mıyız? Bunları tek tek inceleyeceğiz. Bunları kulağından tutup atacağız hakkıyla kazananların haklarını koruyacağız.''