Milletvekilinden OHAL'e sakallı protesto

CHP Milletvekili Aytuğ Atıcı, OHAL'e son verilmesi talebiyle 'sakal bırakma' eylemi başlattı. Atıcı, OHAL kaldırılana kadar protestoya devam edeceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

Hülya Karabağlı / [email protected]

DUVAR - TBMM’de muhalefet kanadında OHAL’e sözlü tepkiler  ‘eyleme’ dönüştü. CHP Mersin Milletvekili Prof. Aytuğ Atıcı, olağanüstü döneme karşı olduğunu sakal bırakarak gösterdi. “Tepkimizi göstermek üzere sakal bile bırakmaya başladığımız olağanüstü halin bir an önce kaldırılması, çıkarılan kanun hükmünde kararnamelerin geri alınması gerektiğini düşünüyoruz” diyen Atıcı "OHAL’in ikinci kez uzatılması durumunda ne yapacaksınız?" sorusuna, “Benimki şov amaçlı bir sakal bırakma değil. OHAL kaldırılana kadar, tepkiyi sürdüreceğim” yanıtını verdi.

'KHK'LARLA DEVLET YENİDEN ŞEKİLLENDİRİLİYOR'

Atıcı’nın sakal bırakmasına neden OHAL’e ilişkin değerlendirmeleri şöyle:

“Mersin’de, Tarsus’ta, Erdemli’de, Anamur’un Abanoz Yaylası’ndaki vatandaşlar diyor ki; Atatürkçü, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkmaya çalışan cemaate karşı demokrasimizi savunmak için her gün nöbet tutuyoruz. Bu telaşlı, hayati nöbetimizi fırsat bilen birileri Ankara’da demokrasinin 'D'sine bile yakışmayacak işler yapıyor. 12 Eylül askerî darbesinde yaşananlara âdeta rahmet okutacak işler yapılıyor. Antidemokratik olağanüstü hâl düzenlemelerine güvenerek Türkiye Büyük Millet Meclisi yani halkın iradesi yok sayılarak 3 tanecik kanun hükmünde kararnameyle devlet yeniden yapılandırılıyor. Bu antidemokratiktir. Bu KHK’larla üniversiteler kapatılıyor, açılıyor. Askerî hiyerarşi kökten değiştiriliyor”.