Kılıçdaroğlu'ndan Yıldırım’a: Erdoğan geride dursun

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan Binali Yıldırım’a, 'Batı dünyasını izliyoruz. Bu dönemde Erdoğan'ın geride durması darbeyi batıya anlatma konusunda elimizi güçlendirir' dedi.

Google Haberlere Abone ol

Hülya Karabağlı

ANKARA - Başbakan Binali Yıldırım OHAL kararnameleri ve mini yargı paketi konularında nabız yoklamak için muhalefet partilerine yaptığı turlarda aradığı desteği bulamadı. Edinilen bilgiye göre, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Genelkurmay ve MİT’in Cumhurbaşkanlığına bağlanması konusunda “Acele etmeyin, arkadaşlar çalışsın” dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da bu konuya sıcak bakmadıklarını daha önce açıklamıştı.

Başbakan'ın CHP lideri Kılıçdaroğlu ile görüşmesine ise darbe sonrası çıkarılan OHAL kararnameleri damga vurdu. Kılıçdaroğlu Başbakana “Batı dünyasını izliyoruz. Bu dönemde Erdoğan'ın geride durması darbeyi batıya anlatma konusunda elimizi güçlendirir. Erdoğan biraz geride dursun” dedi. OHAL döneminde çıkarılan 'kanun hükmünde kararname'lerin OHAL sonrasını da kapsadığına dikkat çeken Kılıçdaroğlu, bunun anayasaya aykırı olduğunu söyledi ve kendilerinin de bu yönde bir çalışmaları bulunduğunu ifade etti.

'SIFIR KİLOMETRE SÖZÜ YANLIŞ'

Kışlaların önünde belediye araçlarının durmasının orduyu aşağıladığını ve buna son verilerek normal bir sürece geçilmesini isteyen Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘sıfır kilometre’ sözünün yanlış olduğunu bunun darbenin kendisine yapılmış gibi aktarıldığını ifade etti. “ Oysa bu parlamenter sisteme yönelik bir darbe” dedi.

CHP’de Anayasa değişikliği konusunda Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, MHP’de Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak görevlendirildi.