Demirtaş 2012'de söylemiş: Gülen Türkiye'yi yönetiyor

Darbe yapmaya çalıştıkları iddiasıyla Gülen cemaatine yönelik operasyonlar sürerken HDP Eş Başkanı Demirtaş'ın 2012'de yaptığı Fethullah Gülen konuşması sosyal medyada yoğun ilgi görüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Lideri Selahattin Demirtaş, 14 Nisan 2012'de Diyarbakır'da yaptığı ve Türkiye'yi Fethullah Gülen'in yönettiğini anlattığı açıklamasını sosyal ağ Twitter'dan "Keşke önyargısız dinlemeyi öğrenseniz. Belki bugün de doğru şeyler söylüyoruzdur" mesajıyla paylaştı.

Demirtaş videoda, Gülen cemaati kadrolarının vali, polis, savcı, hakim, öğretmen, bakan milletvekili olduğunu ve cemaat zihniyetine göre hareket ettiklerini söylüyor.

Demirtaş'ın 2012 yılında yaptığı açıklama şöyle: "Darbeyi destek Fetullah Gülen, şu anda Türkiye'yi yönetiyor. Demek ki, darbeyle yüzleşilmiyor. Fetullah Gülen'in ekibi, kadroları vali olmuş, savcı olmuş, hakim olmuş, bakan olmuş, milletvekili olmuş, her yerde Gülen'in zihniyetiyle hareket ediyorlar. Gülen'in talimatıyla, kurdukları hücre örgütlenmeleriyle her yeri yönetiyorlar. Sanıyor musunuz ki; Diyarbakır Valisi, Diyarbakır'da tek başına karar alabiliyor? Diyarbakır Emniyet Müdürü, Diyarbakır'da tek başına karar alabiliyor, var mı böyle bir şey? Cemaatin hücre örgütlenmeleri izin vermeden, operasyon yapabiliyorlar mı, yapamıyorlar mı? Hani darbeyle yüzleşme, darbeyle hesaplaşma? O yüzden kimse kimseyi kandırmasın. Biz gerçekleri görüyor ve onu söylüyoruz."