PKK'li Karasu'dan 4 partiye ittifak çağrısı

Mustafa Karasu, "CHP içindeki demokratik eğilimler, ÖDP, EMEP, SDP, antikapitalist Müslümanlara ve Alevilere" demokrasi bloku oluşturma çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - PKK'nin Kandil'deki liderlerinden Mustafa Karasu, Türkiye'de şu anda acilen demokrasi bloku oluşturulmasına ihtiyaç olduğunu savundu.

Avrupa'da yayınlanan Yeni Özgür Politika gazetesine yazan Karasu, "12 Eylül 1980 öncesi acil olarak bir demokrasi cephesinin kurulmasına ihtiyaç vardı. Ama o zaman da siyasal darlık, dogmatizm ve her siyasi eğilimin kendini dayatması sonucu bir demokrasi cephesi kurulamamış, bunun sonucu da faşizmin iktidara gelmesi engellenememiştir. Dolayısıyla da tüm siyasi güçler bu durumda ağır darbe almışlardır. Önemli bölümü bitiş noktasına gelmiştir" dedi.

'TARHAN ERDEM BİLE...'

"Demokrasi bloku bu süreçte oluşturulmayacak da ne zaman oluşturulacaktır?" sorusunu ortaya atan Karasu, şu görüşleri dile getirdi:

"Ilımlı ve makul kişiliğiyle bilinen Tarhan Erdem’in bile 'artık ben seçimlerde oy vermeyeceğim' demesi, Türkiye gerçeğini ifade etmektedir. Türkiye’de demokrasi bloku etrafında yürütülecek ortak mücadeleyle faşist güçler geriletilmeden demokratik siyasal yolların açılması mümkün değildir. Hiç kimse AKP iktidarından demokratikleşme ve bu temelde bir normalleşme beklememelidir."

CHP'LİLER DE VAR

Karasu demokrasi bloku oluşturabileceğini öne sürdüğü siyasi parti ve oluşumları ise şöyle sıraladı:

"Kürt Halk Önderi mevcut durumda esnek yaklaşımlarıyla kesinlikle bir demokrasi blokunun oluşturulmasını sağlardı. CHP içindeki demokratik eğilimlere, ÖDP, EMEP, SDP ve başka siyasal partilere, antikapitalist Müslümanlara ve Alevilere, gerçekten demokratik Türkiye isteyen aydınlar dahil tüm demokrasi kesimlerine seslenerek 'asgari bir demokratik programı siz hazırlayın, biz de bunun etrafında sizlerle birlikte demokrasi mücadelesini yürütelim' derdi. Çünkü Türkiye’de hak, adalet, vicdan ölçüleri olan herkes asgari demokratik programın ne olduğunu bilir ve ortaya koyar. Kaldı ki ortak mücadele içinde her güç birbirini daha iyi tanır, önyargılar aşılır, bu da ortak mücadeleyi daha da güçlendirir."

Yazının tamamı