Erdoğan: Suriyelilere vatandaşlık vereceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanlığı'nın Suriyeli mültecilere vatandaşlık verilmesi için çalışma başlattığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilere vatandaşlık verileceğini açıkladı.

Kilis'te dün Kızılay, 7 Aralık Üniversitesi’nde iftar verdi. Suriyeli mültecilerin de katıldığı iftarda konuşan Erdoğan, şu mesajları verdi:

"Burada bulunan muhacir ve ensar tüm kardeşlerim vatanın ne demek olduğunu çok iyi bilir. Bizim ülke olarak resmi sınırlarımız başkadır, gönül sınırlarımız başkadır. Gönül sınırlarımızın hududu biziz kardeş olarak. Vatanınızdan uzak değilsiniz. Sadece evinizden, toprağınızdan uzaksınız. Bu akşam bir müjde vermek istiyorum. Kardeşlerimizin içerisinde inanıyorum ki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak isteyenler var. Konuyla ilgili İçişleri Bakanlığımızın attığı adımlar var. Bakanlığımız oluşturduğu ofisle takip etmek suretiyle bu kardeşlerimize, bu yardımı, bu desteği yaparak vatandaşlık imkanını vereceğiz."

'BABAN GİBİ OLAMAZSIN DİYORDUK GÜLÜYORDU'

Türkiye'nin Suriye konusunda 6 yıl önce neredeyse hala orada olduğunu savunan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Suriye’nin başındaki zalimdir bu işi buraya getiren. PYD’li YPG’li teröristten, DAEŞ’liden daha ileri bir teröristtir. Bunun hesabını, bedelini çok ağır ödeyecektir. 6 yıl önce Suriye halkının sesine kulak verilsin, bunlar güçle baskıyla olmaz diyorduk. Bugün de aynısını söylüyoruz. Kendisiyle ailecek görüşüyorduk. ‘Baban gibi olmazsın’ diyorduk. Gülüyordu. Demek ki iki dünyası vardı. 6 yıl içerisinde gerçek dünyası ortaya çıktı. Medeniyet ülkesi, tarih ülkesi Suriye’ye bu adam yazık etti. Dış güçlerin müdahalesi olmasaydı, terör örgütleri karıştırılmasaydı, rejim olmasaydı bugün Suriye özgür bir ülkeydi."