Bahçeli: 10 Temmuz'da kurultay yapılmayacak

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 10 Temmuz'da yapılması planlanan seçimli olağanüstü kurultay için “Yargısal süreçler, yapmayı planladığımız 6. Olağanüstü Büyük Kurultayımızı şimdilik imkansız kılmaktadır” dedi. Bahçeli, kongre tarihi olarak da iki yıl sonrasını işaret etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR – Muhalif kesimin 10 Temmuz'da genel başkan seçimli olağanüstü kurultay için çabaları devam ederken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kapıları kapattı. Çankaya İlçe Seçim Kurulu'nun verdiği kararla 10 Temmuz'daki kurultay hukuken imkansız hale geldiğini söyledi.

Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan Bahçeli, kurultay süreciyle ilgili şu değerlendimelerde bulundu:

OYUN BÜYÜK

Parti olarak aylardır tartışmaların odağındayız. Amaç MHP'yi marjinalleştirmektir. Oyun büyük ve ahlaksızdır. MHP'nin şirret hesaplarla önü kesilemeyecektir. MHP, ülkücü gibi etrafta gezinen karanlık emelere teslim edilmeyecektir. Biz davamızı sokakta bulmadık. 24 Haziran'da Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi 19 Haziran'daki tüzük değişikliğiyle ilgili ihtiyati tebdir kararı vermiştir. Böylece korsan kurultay beklemeye alınmıştır.

MÜMKÜN DEĞİL?

Dün de Çankaya İlçe Seçim Kurulu 10 Temmuz'daki kurultayımızda seçim yapılamayacağına hükmetmiştir. Hukuken 10 Temmuz'da genel başkan ve genel merkez organlarının seçiminin gerçekleşmesi şu aşamada ve tablo karşısında mümkün değildir. Tüzük değişikliği konusunda ise 3. Asliye Hukuk Mahkemesinin tedbir kararı bulunduğundan, bu çerçevede bir değişikliğe gitmek de usul ve esas açısından doğru ve yerinde görülemeyecektir. Yargısal süreçler, yapmayı planladığımız 6. Olağanüstü Büyük Kurultayımızı şimdilik imkansız kılmaktadır.

'MART 2018'DE YAPARIZ'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP'nin 10 Temmuz'da kurultayı gerçekleştirebilmesi için Yüksek Seçim Kurulu'nun vereceği kararı beklediklerini söyleyerek, "Yasal yönden kurultayımızın yapılmasına engel teşkil etmiyorsa davullu zurnalı bayram gibi bir kurultayı Arena Kapalı Spor Salonu'nda yapacağız. Eğer buna müsaade edilmiyorsa 9 Ekim'den itibaren ilçe ve il kongre sürecimiz, 18 Mart 2018 tarihinde 12'nci Olağan Kongremiz yapılacaktır. O çalışmalara başlarız ve belki de bu MHP için hayırlara vesile olur" dedi.

TÜRKİYE-İSRAİL ANLAŞMASI

Mavi Marmara gemisine saldırı savaş sebebiydi. Erdoğan İsrail'i terör ülkesi olmakla suçlamıştı. Madem barışılacaktı bu kadar sert sözlere ne gerek vardı? Biz demiyoruz ki İsrail'le kavga edelim ancak 2009'dan beri süregelen İsrail husumetini unutmak sünger çekmek millete saygısızlık değil midir?''

RUSYA'YA MEKTUP

Cumhurbaşkanı Rusya'ya mektup göndermiştir, Rus uçağının düşürülmesinden dolayı üzüntü duyduğunu açıklamıştır. Cılız mevzi kazanımlarıyla dış politik hedeflere ulaşmak hayaldir. Cumhurbaşkanının hamlesi karşılıksız kalırsa Türkiye tek taraflı boyun eğmiş olacaktır.

'ZEHİR SAÇAN KÖŞE YAZARLARI VAR'

MHP grup toplantısı sonrası bir gazetecinin sorusuna sinirlenen Devlet Bahçeli “Çöreklenmiş 30 yıldır zehir saçan basın mensupları var, köşe yazarları var” dedi.

Grup toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan MHP Lideri Devlet Bahçeli, "Delegelerin bir değişim talebi var. Neden karşılamıyorsunuz?" diye soran basın mensubunu azarladı.

Bahçeli, "Peki milletin değişim talebini basın olarak siz neden karşılamıyorsunuz. Çöreklenmiş 30 yıldır zehir saçan basın mensupları var, köşe yazarları var bunlara hiçbir değişim talebi olmuyor mu?" ifadelerini kullandı. (DHA)