'HDP'li belediyelere kayyum, Erdoğan için siyasi intihar'

İdris Baluken, HDP'li belediyelere kayyum atanması iddiasına ilişkin, "Erdoğan bilsin ki kayyum atamaya kalkarsa kendi siyasi yaşamının sonuna artık dayanmıştır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtladı. Memurlara ilişkin düzenleme ve HDP'li belediyelere kayyum atanabileceği konusunu "facia" olarak niteleyen Baluken, "Yasal düzenlemelerle güvence altına alınmış kamu emekçilerinin hakları bile Erdoğan'ın iki dudağı arasından çıkacak cümlelere bakıyor. Bu durum Türkiye'nin bir yasa devleti olmaktan çıkarılmak istendiğini gösteriyor. Belediyelerle ilgili kayyum atama açıklaması facia bir açıklamadır" dedi.

SİYASİ YAŞAMINI BİTİRİR

"Yüzde 90 oy almış belediye başkanını hangi kriterle tehdit ediyorsun" diye soran Baluken şunları söyledi: "Bu, siyaseten önünü alamayacağınız kontrolsüz bir takım gelişmelerin önünü açar. Bu aynı zamanda yapan kişi açısından siyasi intihardır. Erdoğan yüzde 90 oy almış belediye başkanları yerine kayyum atamaya kalkarsa kendi siyasi yaşamının sonuna artık dayanmıştır bilsin ki."

KAFA İHALE, RANTLA ÇALIŞIYOR

Sur, Silopi, Cizre'nin bölgenin ekonomik merkezleri olduğunu belirten Baluken, şöyle devam etti: "Şimdi buralarda tamamen toplumsal yaşamı ortadan kaldırıp sonra çıkıp bölgede cazibe merkezleri yapıp yeni hamleler geliştireceğim diyor. Bütün ekonomik yaşamını kalbi niteliğinde olan yerleri talan etmişsin. Kafa ihale hak ediş üzerine çalıştığı için kendi yandaşlarına nasıl rant sağlayabilirim projesini Kürt sorununun çözümü olarak topluma dayatan bir ahlaksızlıkla karşı karşıya olduğumuzu düşünüyorum." (ANKARA/DHA)