‘Dindarların HDP'den kopması Altan Tan'ın hayalidir'

HDP Milletvekili Altan Tan'ın "Partiden kopuyorlar" dediği dindar kesim tepkili. DTK'dan Hüseyin Barış: Bu Altan Tan’ın hayalidir. AKP’ye yaranmaya çalışıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan’ın HDP içindeki dindar Kürt çevrelerin kopuşta olduğu, yeni bir parti kurulabileceği yolundaki açıklamaları, parti dışında dindar kesimden de tepki gördü.

Cumhuriyet'e konuşan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Halklar ve İnançlar Komisyonu Üyesi Hüseyin Barış, “Dindarlar HDP’den kopuyor demek Altan Tan’ın hayalidir. Kendisini ne sanıyor ki? Ayıptır, insan yediği sofraya tükürmez. Bütün alimler de onun bu yaklaşımına tepkilidir. AKP’ye yaranmaya çalışıyor” dedi. Diyarbakır Din Adamları Derneği (DİAYDER) Başkanı Kudbettin Bayler ise hendek ve barikatlar nedeniyle dindar kesimden eleştiriler olabileceğini ancak dindarların HDP’den kopuşunun ise mümkün olmadığını söyledi: Bayler, “Peki soruyorum Altan Tan’a bu kopan dindar kesim kimdir?” dedi.

'KENDİSİNİ UZAYDA SANIYOR'

HDP’li Altan Tan’ın görüşlerine katılmanın mülkün olmadığını belirterek, “Altan Tan herhalde kendisini uzayda sanıyor. Çünkü Tan’ı yaratan mevcut bu hareketin kendisidir. Bunu anlamak mümkün değildir. Basına çıkıp böyle şeyleri ortaya atmasını doğru bulmuyor ve karalama olarak değerlendiriyoruz” dedi. (Cumhuriyet)