Bahçeli: Hangi ilk insanın mağarasında bomba patladı?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sinan Oğan'ın genel başkanlığa aday olup olamayacağı ile ilgili açıklamalar yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında dün İstanbul Vezneciler'de yaşanan bombalı saldırıyı değerlendirerek, "İnsanlıkla en ufak bağı olmayan caniler Ramazan'da boş durmamıştır. Allah’ın belası terörizm yine devrede yine saldırıdadır. Ağzımdan çıkacak her söz artık boğazımızda düğümlenmiştir. İstanbul’da patlayan bombalar Türkiye’nin tamamını hedef almıştır. Temenni ederim ki yaralı kardeşlerimiz en kısa zamanda şifa bulur" dedi. Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, ‘İlk insanla başlayan mücadele kıyamete kadar devam edecektir’ sözlerine de tepki gösterdi.

Türkiye'nin 'bir felaketi yaşamakta' ve 'kaos'ta olduğunu söyleyen Bahçeli, "Ankara’da başkanlık falı açanların, partili cumhurbaşkanlık diye tutturanların beceriksizliği ortadır" şeklinde konuştu. Başbakan Binali Yıldırım'ın, “Anayasa ne söylerse söylesin cumhurbaşkanımızın fiili olarak sorumluluğu olmuştur” sözlerini  de eleştiren Bahçeli, bu sözleri "hukuk devletinin rafa kalktığının göstergesi" olarak değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünkü saldırının ardından yaptığı ‘İlk insanla başlayan mücadele kıyamete kadar devam edecektir’ sözlerine tepki gösteren Devlet Bahçeli, "Ne demeye çalışmaktadır. Hangi ilk insanın mağarasında bomba patlamıştır. Göz boyayan kararlılık beyanları bir süre sonra fos çıkar. Türk milleti bu kısır döngünün içinde hapiste. Oslo’da yapılan pazarlıklar bomba olarak dönmüştür. Hükümet çamura basıp çalıya asmaktan usanmamıştır" şeklinde konuştu.

“ERMENİ TEHCİRİ SONUNA KADAR DOĞRU, SONUNA KADAR HELALDİR”

Bahçeli Alman parlamentosunun Ermeni kararını da şu sözlerle değerlendirdi: "Türkiye üzerinde oynanan oyunlar hiç bitmedi. Sözde soykırım iddiası hayasız bir karalama ve çarpıtmadır. Ermenileri yerini değiştirmek onları imha etmek değildir, devleti koruma amaçlıdır. Sonuna kadar da haklıdır. Sonuna kadar doğru sonuna kadar helaldir. Osmanlı ordusu katliam yapmamıştır. Kim ne söylerse söylesin Türk milletinin sırtında vuranların tehciri siyasi bir karardır ve gereği yapılmıştır. Tehcir yerindedir,bugün olsa yine kaçınılmazdır. Sayın Erdoğan son derece haklı olarak en sert tepkiyi koymuştur. Ne var ki Erdoğan’ın bu sözlerini biz söylesek ne ırkçılığımız kalmıştı, ne kafatasçılığımız. Bizi üzen Türk olduğunu söyleyen milletvekilinin tasarıya evet demesidir. Kanı bozuk olanlardan ter temiz kan akmaz. MHP ecdadına toz kondurmaz."

'Sinan Oğan için 10 Temmuz'a kadar karar verilmeli'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Bahçeli, Sinan Oğan’ın olağanüstü kurultayda aday olamayacağı yönündeki tartışmalara ilişkin soruya şöyle cevap verdi: "O tartışma değil gerçektir. Sinan Oğan MHP’den ihraç edilmiştir. Mahkeme 2 Kasım sabahı MHP’nin ihraç kararını bozmuştur. Dolayısıyla ihraç kararı sonrası üyeliği konusunu gündeme getirmiştir.

MHP ısrarını sürdürmüş ve Yargıtay’a başvurmuştur. Yargıtay’da henüz bir inceleme yapılmadığını görüyoruz.

Bize göre ihraç kararı verilmiştir. Yargıtay’dan da bir cevap alınmadığı için partimizin üyesi sayılamaz.

Ama Yargıtay 5-0’lık uygulamayı Sinan Oğan için de yaparsa bu yargı yoludur. O yüzden Yargıtay 10 Temmuz’a kadar karar vermek durumundadır."