Binali Yıldırım: Yeni anayasa da, başkanlık sistemi de olacak

AK Parti il başkanlarına konuşan Başbakan Binali Yıldırım, “ Yeni anayasayı da yapacağız, başkanlık sistemini de bu ülkeye, Türkiye'ye getireceğiz” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Binali Yıldırım, Ak Parti İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. "21-22 milyon vatandaşın önüne gidip, onlardan destek isteyen cumhurbaşkanı 'Ben bir işe karışmam' diyebilir mi? Siyasette böyle bir şey var mı?” diye soran Yıldırım, “Anayasa ne söylerse söylesin, Cumhurbaşkanımızın fiili olarak siyasi sorumluluğu doğmuştur. Anayasa, darbe anayasasıdır. Fiili durumla anayasanın şu anda birbiriyle uyumlu hale getirilmesi gerekir. AK Parti'nin, AK Parti'ye gönül veren milyonların önündeki en önemli görev budur. Yeni anayasayı da yapacağız, başkanlık sistemini de bu ülkeye, Türkiye'ye getireceğiz" açıklamasında bulundu.

'OPERASYONLAR DEVAM EDECEK'

Doğu ve Güneydoğu'da sürdürülen operasyonlara da değinen Yıldırım, "Bu terör grupları silahlarını gömerek, üzerine beton atarak, Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, bu ülkeyi terk edinceye kadar bu mücadele, bu operasyonlar kararlılıkla devam edecek" ifadesini kullandı.

KAMUDA TASARRUF

Başbakan Binali Yıldırım, "Bu hükümetin önemli işlerinden biri de maliyetleri, masrafları azaltmak, orta ve uzun vadede gelirleri artırmak. Gereksiz kaynak kullanımının önüne geçeceğiz. Verimsiz yatırımlara değil, daha verimli yatırımlara öncelik vereceğiz. Kamu başta olmak üzere israfın önlenmesi için her türlü tedbiri alacağız" diye konuştu.