Polisten HDP'li vekillere: Dağılın gidin buradan

Kobanê soruşturmasında 13 ilde 91 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. İstanbul'da gözaltıları protesto etmek isteyenlere polis saldırdı, HDP'li Musa Piroğlu tekerlekli sandalyesinden düşürüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bugün Kobanê davası için yeni bir soruşturma başlattı. Savcılık, 91 kişi hakkında gözaltı kararı verdi. Polis sabahın erken saatlerinde 13 ilde 46 kişiyi gözaltına aldı.

Gözaltı kararı verilenler arasında eski HDP'li belediye başkan vekilleri, eski belediye başkan yardımcıları, eski parti sayman ve yardımcıları ile eski belediye meclis üyeleri de yer alıyor.

HDP İstanbul il örgütü ve Barış ve Demokrasi Güçleri, gözaltıları HDP Kadıköy ilçe binası önünde protesto etmek istedi. 

İlçe binası önündeki protestocular yüzlerce polis tarafında abluka altına alındı.

Bu sırada polisler ile HDP milletvekilleri arasında tartışma ve arbede yaşandı. HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu müdahale esnasında tekerlekli sandalyesinden düştü.


Gözaltına alınlar arasında DEV YAPI- İş Genel Sekreteri Nihat Demir de bulunuyor.   

HDP milletvekilleri Ali Kenanoğlu, Zeynel Özen ve Musa Piroğlu ile polisler arasında tartışma yaşandı. HDP İstanbul İl Eş Başkanı İlknur Birol, polislere tepki gösterdi: "Güvenlik güçlerinin tutumunu protesto ediyoruz. Siz bordrolu memursunuz. Tahrik esiyorsunuz. Üç ay maaş almazsanız çalışmazsınız."

Polisler ise vekillere "Hadi yürüyün, dağılın da gidelim, hadi" ifadelerini kullandı.

Öte yandan gözaltına alınanların dosyaları için kısıtlama kararı verilirken, avukatlara erişimi ise 24 saat engellendi.  (HABER MERKEZİ)