Polis, Paris metrosunda bir kadını vurdu

Fransa'nın Paris kentinde polisin tehditkar ifadeler kullandığı iddia edilen başörtülü bir kadını vurduğu, kadının durumunun kritik olduğu bildirildi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa'nın başkenti Paris'te polis memurları bir kadını vurdu. Yerel televizyon kanalı BFM TV, Paris metrosundaki yolcuların kadının tehdit edici bir şekilde davranması üzerine ihbarda bulunduğunu aktardı. Reuters'a konuşan bir polis sözcüsü, "Polisler, güvenliklerinden endişe ederek silahlarını kullandı" dedi. Sözcü, kadının hangi hareketinin polisin ateş etmesine sebep olduğunu söylemedi. Metronun "Bibliotheque Nationale de France" istasyonunda yaşanan olayda başörtülü kadın, ağır yaralandı.

FRANSA HÜKÜMETİ OLAYI DOĞRULADI

İtfaiye servisi de Paris metrosunda yaşanan olaya ilişkin açıklamasında kadının karnından yaralandığını, olay yerinde yapılan ilk yardımın ardından yakındaki bir hastaneye kaldırıldığını bildirdi. BFM TV ve Le Parisien gazetesi, polis kaynaklarına dayandırdıkları haberlerinde, kadının davranışının olası bir 'İslamcı terör saikine' işaret ettiğini yazdı.

Fransa hükümeti de bir açıklama yaparak polisin bir kadının 'cihatçı sloganlar atıp tehditkar bir biçimde davrandığı' ihbarı üzerine olay yerine gittiğini ve ateş açarak kadını ağır yaraladığını teyit etti. Paris Emniyeti'nden Laurent Nunez de konuya ilişkin açıklamasında, kadının metrodaki yolcuları tehdit ettiğini, "Hepiniz öleceksiniz" ve "Allahu Ekber" diye bağırdığını söyledi. Nunez, polis memurlarının kadını emirlerine uymayı reddettiği gerekçesiyle vurduğunu, kadının üzerinde patlayıcı olmadığını belirtti.

BİR YOLCU POLİSİ ARAYARAK İHBAR ETTİ

İngiltere'nin The Guardian gazetesi de konuya ilişkin haberinde, bir kadının Paris metrosunda tehditkar ifadeler kullanması üzerine polisin ateş açtığını yazdı. Polis, konuya ilişkin ilk açıklamasında, kadının polisin uyarısına yanıt vermediğini, polisin ardından ateş açtığını belirtti. 31 Ekim Salı sabahı bir yolcunun yüzü örtülü bir kadının tehditler ettiğini ihbar etmesi üzerine polis olay yerine gitmişti. İhbarın ardından Paris'in doğusundaki bir metro ve tren istasyonunun tahliye edildiğini bildirildi. (DIŞ HABERLER)

Etiketler Fransa polis metro paris