'Polis' diye girip insanları darp ettikleri eve ekibi büyütüp geldiler

İstanbul'da geçen ay kendilerini ‘polis’ olarak tanıttıktan sonra girdikleri evde iki kişiye şiddet uygulayan saldırganlar, yanlarına 3 kişiyi daha alarak bir ay sonra tekrar aynı eve geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Avcılar’da geçen ay evlerinin kapısını çalarak kendilerini ‘Polis’ olarak tanıttıktan sonra iki kişiyi darp eden saldırganlar, yanlarına 3 kişiyi daha alarak bir ay sonra tekrar aynı eve geldi. Bıçak tehdidi ile 2 cep telefonu gasp eden şüpheliler kaçtı.

Avcılar’da ekim ayında Ferdi Er, giriş katta oturduğu binanın merdiven demirlerine zincirle kilitlediği bisikletinin daha önce de çalınmak istendiğini göz önüne alarak duyduğu ses üzerine kapıyı açmıştı. Karşısında gördüğü kişiye ne aradığını soran Er, “Sana mı hesap vereceğim” cevabıyla 3 kişinin saldırısına uğrarken, arkadaşı ile birlikte onlarla kavga etti.

Bu olaydan sonra uzaklaşan 3 kişi Ferdi Er’in evinin kapısını 1 saat sonra tekrar çalan ve kendilerinin “Polis” olduğunu söyleyen kişilerin demir çubuklu saldırısına uğramıştı. Bu olayda Metin Aksu başına demir çubukla aldığı darbe ile yaralanmış, 3 kişi kaçmıştı.

Ev sahibi Ferdi Er, dün akşam Avcılar sahilinde balık avlamaya giderken arkadaşı Metin Aksu ve 3 arkadaşı dün saat 20.30 sıralarında evde otururken kapı çalındı. Aksu, kapıyı açması ile birlikte içeri giren 5 kişinin kendilerini bıçakla etkisiz hale getirdiklerini ve cep telefonlarını gasp ettiklerini, bunları ancak verecekleri hesap numarasına 4 bin TL gönderilmesi halinde teslim edeceklerini öne sürdü.

İçeride yaklaşık 15 dakika kalan, telefonunu vermek istemeyen misafire tokat atan saldırganlar, evdeki bir kişinin daha cep telefonunu gasp etti. Şüpheliler koşarak olay yerinden uzaklaştı.

İhbar üzerine eve gelen Avcılar Emniyet Müdürlüğü ekipleri parmak izi çalışması yaparken, evde bulunanların ifadelerini aldı. DHA'nın aktardığına göre; Metin Aksu, iki saldırganın geçen ay eve gelerek kafasına 4 dikiş atılmasına neden olan kişiler olduğunu söyledi.

Polis bölgedeki işyerlerinin güvenlik kamera kayıtlarını incelemeye alırken, ev sahibi Ferdi Er, telefon üzerine eve döndüğünü, ilk dosya kapanmadan aynı kişilerin evlerine gelerek böyle bir saldırı ve gaspı gerçekleştirmesine inanamadığını söyledi. (HABER MERKEZİ)

Etiketler Avcılar gasp