Polis aracını üzerine sürüp çarptı, sonra da tehdit etti

YSK'nin Van seçimini kazanan Zeydan'a mazbatasının verilmesinin ardından başlayan kutlamalar devam ediyor. Sivil polis, aracını Şemdinli'deki kutlamaya katılan bir kişinin üzerine sürüp çarptı.

Fotoğraf: X
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - YSK'nin, Van İl Seçim Kurulu'nun yüzde 55'ten fazla oy alarak seçim kazanan DEM Partili Abdullah Zeydan yerine AKP'nin adayı Abdulahat Arvas'a verilmesi kararını bozması sonrası ülkenin dört bir yanında başlayan kutlamalar bugün de devam etti.  

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Karşıyaka Mahallesi’ndeki kutlamalarda bir sivil polis, aracını 32 yaşındaki Sait Oğuz’un üzerine sürdü. Oğuz’a çarpan araç hızla olay yerinden uzaklaştı.

Çarpmanın etkisiyle metrelerce savrulan Sait Oğuz’un sağ ayağı kırıldı. Başka bir sivil polis aracıyla Şemdinli Devlet Hastanesine götürülen yaralının ayağı alçıya alındı. Buradaki tedavi ve ifade sürecinden sonra Oğuz, Yüksekova Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Halktv'den Çiğdem Tosun'un haberine göre Sait Oğuz, mahallede market işlettiğini ve dün akşam 18.30 gibi iftardan önce lokantada yemek yedikten sonra dükkanına dönerken kutlama haberini gördüğünü belirtti.

'KALKMA SAKIN, GERİ GELECEĞİM'

Kutlama sevinciyle havai fişeğini alıp boş cadde ortasında havai fişeği patlattığını, iki panzer aracı dışında caddede kimsenin olmadığını anlattı. O sırada arkadan hızla gelen aracın çarpmasıyla yerde sürüklenen Oğuz, ifadesinde araç içindeki polisin camı açıp “Kalkma sakın yerden, geri geleceğim” diyerek kendisini tehdit ettiğini söyledi.

Yüksekova Devlet Hastanesi'nde de ifade verip polisten şikayetçi olan Oğuz’un kırılan sağ ayağı alçıya alındı.

DEM PARTİLİ PARLAK: APAÇIK CANA KASIT VAR 

Olayın videosunu sosyal medya hesabından paylaşan DEM Parti Hakkari Milletvekili Vezir Parlak valiye şu çağrıyı yaptı: "Şemdinli’de çekilen bu görüntülerde apaçık bir cana kast var. Şans eseri kurtulan vatandaşımıza çarpıp kaçan kişi ise bir sivil polis. Hakkari valisine sesleniyoruz: Seçim de bittiğine göre AKP il başkanı gibi hareket etmeyi bırakıp asıl işinize dönün, vatandaşın canına kast eden bu kamu görevlisi hakkında derhal etkili bir soruşturma başlatın."

KAYMAKAMLIK: PERSONELİMİZ OLAYLARA ACİL MÜDAHALE AMACIYLA... 

Şemdinli Kaymakamlığı ve Hakkari Valiliği de olayla ilgili sosyal medya hesapları üzerinden şu paylaşımı yaptı: “Şemdinli’de görevli personelimiz, olaylara acil müdahale amacıyla hareket halindeyken meydana gelen kaza sonucu yaralanan gencimizi kolluk kuvvetlerimiz anında hastaneye ulaştırmıştır. Gencimizin sağlık durumu iyi olup kazaya ilişkin kasıt unsurunun bulunup bulunmadığına dair incelemeler devam etmektedir. Bu yönde yapılacak tespitler doğrultusunda ilgili kişi hakkında yasal işlemler gecikmeksizin yapılacaktır.”

(HABER MERKEZİ)