Peru Cumhurbaşkanı Dina Boluarte hakkında soykırım soruşturması

Peru Cumhurbaşkanı ve bakanları hakkında, hükümet karşıtı gösterilerde yaşanan şiddet olayları nedeniyle, soykırım suçundan soruşturma açıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Peru’da ülkenin en üst düzey savcılık makamı, Cumhurbaşkanı Dina Boluarte hakkında soykırım soruşturması başlatıldığını açıkladı.

Pedro Castillo'nun cumhurbaşkanlığı görevinden alınmasının ardından başlayan gösterilerde sürüyor. Castillo destekçileri ve ve güvenlik güçleri ve göstericiler arasındaki çatışmalarda en az 43 kişi öldü.

BBC Türkçe'nin haberine göre, savcılık makamı yaşanan şiddet olayları nedeniyle, Castillo'nun görevden azledilmesinin ardından meclis tarafından Peru Cumhurbaşkanı seçilen Dina Boluarte, Başbakan Alberto Otarola, İçişleri ve Savunma Bakanları hakkında inceleme başlattı.

Yetkililer, "soykırım", "nitelikli cinayet" gibi suçlamalar nedeniyle inceleme altına alındı.

Göstericiler, Castillo'nun yerine göreve gelen eski yardımcısı Dina Boluarte'nin istifasını ve seçimlere gidilmesini talep ediyor.

Pedro Castillo geçen ay meclisi feshetmek istediğini açıkladıktan sonra, mecliste yapılan oylamayla görevden alınmıştı. Cezaevine gönderilen Castillo, suçlamaları reddediyor ve ülkenin yasal devlet başkanı olduğunu savunuyor.