Perinçek’ten, 'Maocu neferini ülkücü edip evlendim' diyen Akşener'e teşekkür

Meral Akşener'in Armağan Çağlayan'a yaptığı "Bir Maocu neferini ülkücü edip evlendim" sözlerine Doğu Perinçek'ten yanıt: "Sayın Akşener’in çeşitli olumlu, aydınlık, güzel özelliklerinde herhalde eşinin de bir payı olsa gerek."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’ten, “Bir Maocu neferini ülkücü edip evlendim. Sanırım Doğu Perinçek benden hiç hoşlanmaz bunun için” diyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e yanıt geldi.

Armağan Çağlayan’ın Youtube'da yayınlanan 'Gör Beni'de programına katılan Akşener, eşi Tuncer Akşener ile evliliğini anlatırken şunları söylemişti:

“Ailemde siyasetten çok kişi var. Devlet artı siyaset kavramı olan bir ailenin kızıyım. Kendimle ilgili siyasi alanım belediye başkanlığıydı. Eşim CHP Üst Kurul delegesi bir babanın oğlu, orada ortanın solunun biraz daha soluna geçmiş, o devirde Maocu olmuş. Sanırım Doğu Perinçek benden hiç hoşlanmaz, muhtemelen bir Maocu neferini ülkücü edip evlendiğim içindir. Ben il başkanının kız kardeşiyim, dönmeden olur mu? Ne kadar Marksist kitap varsa okumuştum ikna edeyim diye. Manifesto’yu okudum, Kapital’i okudum, okumadığım kitap kalmadı ama başarılı oldum.”

PERİNÇEK: DEĞERLİ BİR İNSANLA HAYATINI BİRLEŞTİRMİŞ

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Akşener’in bu açıklamalarına ilişkin Hürriyet gazetesine bir açıklama yaptı. Akşener’in eşi Tuncer Akşener’in adını duyduğunu, ancak kendisiyle hiç yüz yüze geldiklerini hatırlamadığını belirten Perinçek, “Sayın Akşener’i tebrik ederim, öyle değerli bir insanla hayatını birleştirmiş. Sayın Akşener’in çeşitli olumlu, aydınlık, güzel özelliklerinde herhalde eşinin de bir payı olsa gerek” dedi. (HABER MERKEZİ)