Pentagon: Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğini onayladığı belgeyi sabırsızlıkla bekliyoruz

ABD Savunma Bakanlığı, "Türkiye'nin İsveç'in NATO üyeliğine onay belgesini almayı ve Macaristan'ın bu konuda hızla harekete geçmesini sabırsızlıkla bekliyoruz" açıklamasını yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcü Yardımcısı Singh, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) İsveç'in NATO üyeliğine kabul edilmesine yönelik tasarıyı onayladığına dair belgenin kendilerine ulaşmasını "sabırsızlıkla" beklediklerini belirtti.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı.

"Türkiye parlamentosunun, son derece yetenekli bir savunma ortağı olarak İsveç'in NATO'ya kabul protokolünü onayladığına" belirten Singh, "Türkiye'nin onay belgesini almayı ve Macaristan'ın da bu konuda da hızla harekete geçmesini sabırsızlıkla bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Singh, İsveç'in 32. üye olarak NATO'ya katılımının, "ittifakı güçlendirmekle kalmayacağını", aynı zamanda "Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarına karşı, birliktelik mesajı" göndereceğini ifade etti.

Sözcü Yardımcısı, Pentagon'un, ABD Kongresi'nin Türkiye'ye F-16 savaş uçaklarının verilmesi konusundaki tartışmalara katılıp katılmadığıyla ilgili soruları ise yanıtsız bıraktı.

Singh, "Türkiye'nin elbette kilit bir müttefik olduğunu ve F-16 sağlanması konusunda bir çözüm üzerinde çalıştığımızı belirtmenizi tercih ederim" dedi. (DIŞ HABERLER)