Pazar kızışıyor: TOGG'a rakip gelecek

Türkiye’nin elektrikli araçta ikinci markası VERY'nin satış fiyatı 25 bin dolar olacak. 4 ayrı segmentte birer adet üretimi yapılan VERY'nin seri üretimine 2025 yılında başlanacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TOGG'un ardından Türkiye'de 'yerli' elektrikli oto üretimi için çalışmalar hızlandırıldı. Türkiye’nin elektrikli araçta ikinci markası olarak lanse edilen VERY, Go Green Fuarı’nda TOGG ile yan yana gösterilecek.

Elektrikli araç ve mobilizasyon sistemleri alanında ürün ve yazılım geliştirmek üzere kurulan teknoloji şirketi EVRY ekibi tarafından 300 günde geliştirilen yeni nesil elektrikli aracı VERY, Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) TeknoPark’ta 4 farklı modelde L7 sınıfında üretildi. Dünya'dan Nurdoğan Arslan Ergün'ün haberine göre, Türkiye pazarı için tüm onay sürecini tamamlayan EVRY’nin Avrupa tip onayları, R85 ve sertifikasyon süreci ise devam ediyor.

ŞİMDİDEN 800 ADET SİPARİŞ ALINDI

Şu anda üniversitenin 400 metrekarelik hangarında üretilen EVRY’nin seri üretimi için planlan tarih ise 2025. 2025 yılı sonuna kadar Bursa Gemlik'te tamamlanması planlanan fabrika ile ilk etapta yıllık 10 bin araç üretim kapasitesi hedeflediklerini açıklayan EVRY Teknoloji kurucu ortağı ve Makine Mühendisi Yosun Karasu, 2024 yılı için 800 araç siparişi aldıklarını belirtti.

Elektrikli küçük araçlarda bataryaların ortalama 10 Kw olduğunu söyleyen Karasu, kendilerinde ise en küçük paketin 11 Kw’a çıkarıldığını ifade etti. Bunun da menzil karşılığı bulunduğunu belirten Karasu, “Biz 300 kilometreleri görebiliyoruz” dedi. Karasu, paketin içeriğine bağlı olarak aracın bugünkü ortalama satış fiyatını 25 bin dolar olarak açıkladı. (HABER MERKEZİ)

Etiketler TOOG VERY rakip elektrik