Pasaportsuz ve biletsiz uçtu: Kabin ekibinin çikolatalarını da yemek istemiş

Scandinavian Airlines'ın Kopenhag'dan kalkan uçağı ile 4 Kasım'da Los Angeles Uluslararası Havaalanı'na giden Ochigava, 5 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Danimarka'dan ABD'ye pasaportu, vizesi ve bileti olmadan uçakla giden Rusya vatandaşı hakkında soruşturma başlatıldı. Söz konusu yolcu, ABD Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) yürüttüğü soruşma kapsamında suçlu bulunursa 5 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilir.

'PASAPORTUMU UÇAKTA UNUTTUM' DEMİŞ

46 yaşındaki Sergey Vladimirovich Ochigava, 4 Kasım'da Scandinavian Airlines'ın Kopenhag'dan kalkan 931 sefer sayılı uçuşuyla Los Angeles Uluslararası Havaalanı'na geldi. Havalimanına iniş yaptıktan sonra güvenlik kontrolünden geçen Ochigava, yetkililere pasaportunu uçtuğu uçakta unuttuğunu söyledi. ABD Gümrük ve Sınır Koruma (CBP) görevlisinin Ochigava'yı yolcu listesinde bulamadığı belirtildi ve yetkililer, 6 Kasım'da Los Angeles federal mahkemesine şikayette bulundu.

'İKİ ÖĞÜN YEMEK İSTEDİ'

4 Kasım'da ABD'ye giriş yapan Ochigava'nın ve üzerinden Rusya ve İsrail'e ait kimlik kartlarının çıktığı belirtildi. Sınır görevlileri ayrıca telefonunda adını, doğum tarihini ve pasaport numarasını kısmen gösteren ancak fotoğrafının yer almadığı bir pasaport görseli da bulduklarını aktardı. Kabin ekibi ise, Ochigava'nın boş olması gereken bir koltukta olduğunu söyledi. Kabin ekibinin aktardığına göre, uçuş görevlileri yolculara yemek servisi yaparken kendisi de iki öğün yemek istedi ve iddiaya göre kabin ekibine ait çikolataları yemeye çalıştı.

'GÜVENLİĞİ NASIL GEÇTİĞİMİ HATIRLAMIYORUM'

FBI'ın ifadesini aldığı Ochigava, ekonomi ve pazarlama alanında felsefe doktorası olduğunu, en son Rusya'da çalıştığını iddia etti. Kopenhag'dan uçağa nasıl bindiğini bilinmeyen Ochigava, havalimanı güvenliğinden nasıl geçtiğini hatırlamadığını da söyledi. Ochigava'nın dava sürecinin 26 Aralık'ta başlaması bekleniyor. (DIŞ HABERLER)