Partneri hamile kalsın diye kendi spermiyle babasınınkini karıştırdı

İngiltere'de partnerinin hamile kalması için babasının spermi ile kendi spermini karıştıran erkeğin, çocuğun gerçek babasının tespiti için DNA örneği vermek zorunda olmadığına hükmedildi.

Fotoğraf: Leah Newhouse / Pexels
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere'de partneri hamile kalamayınca kendi spermiyle babasının spermini karıştıran erkek hakkında karar verildi. Davayı gören mahkeme, isminin kısaltması PQ olarak açıklanan erkeğin bugün 5 yaşında olan erkek çocuğun babasının kim olduğuna karar verilmesi için DNA örneği vermeye zorlanamayacağına hükmetti.

The Guardian gazetesinin aktardığına göre, yasal sebeplerden isminin tamamı paylaşılmayan erkek ve partneri JK, çocuk sahibi olamıyordu. Çiftin tüp bebek tedavisi olmaya ise ekonomik koşulları izin vermiyordu. PQ, bunun üzerine, partnerinin hamile kalabilmesi için kendi spermiyle babası RS'nın sperminin karıştırılmasına izin verdi. Ardından elde edilen sperm hücreleri, JK'ya enjekte edildi ve kadın hamile kaldı. 

'BU KONU AİLEYİ İLGİLENDİRİR'

'Gizli kalması niyetiyle' yapılan bu işlemin ardından kadın, D isimli bir erkek çocuk dünyaya getirdi. Fakat Barnsley bölgesindeki yetkililer, çocuğun annesinin nasıl hamile kaldığından haberdar oldu ve çocuğun gerçek babasının kim olduğuyla ilgili yasal süreç başlattı. Barnsley konseyi, Sheffield'daki yüksek mahkemeye başvurarak PQ'nun D'nin gerçek babası olup olmadığının anlaşılması için DNA testi talep etmesini istedi. 

Fakat mahkeme, 15 Şubat Perşembe günü, talebi reddetti. Konseyin 'sonuçta pay sahibi olmadığı' ifade edilirken, hakim, ailenin çocuklarına söylemek isterlerse daha sonra babalık testi yaptırabileceğini ama 'bunun onlarla ilgili bir konu olduğunu' söyledi. 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Etiketler sperm baba dna test hamile