Parkinson teşhisi konan Lars von Trier, yönetmenliğe ara verdi

Parkinson teşhisi konan Lars von Trier yönetmenliğe ara vereceğini açıkladı. Yönetmen, "Buna alışmam ve başkalarının önünde bundan utanmamaya alışmam lazım. Çünkü başka ne yapabilirim ki?" dedi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - "Karanlıkta Dans", "Dogville", "Melankoli", "Nymphomaniac" "Deccal" gibi yapımlarıyla tanınan Danimarkalı film yönetmeni ve senarist Lars von Trier, yönetmenliğe ara vereceğini açıkladı. Yönetmen, hastalığa adapte olması gerektiği için çalışmalarına bir süreliğine devam etmeyeceğini söyledi.

Kayıp Rıhtım'ın Variety'den aktardığı habere göre, Lars von Trier, son çalışması 'The Kingdom Exodus'un prömiyerini yaptığı Venedik Film Festivali için Zoom üzerinden bir basın toplantısı yaptı. Von Trier, röportaj sırasında Parkinson hastalığının yaklaşık dört ay önce teşhis edildiğini ancak daha uzun süredir hastalığa yakalanmış olduğunu açıkladı. Yönetmen konuşmasında, "Bu, yönetmen olarak istediğim standardı karşılayamadığım anlamına geliyor çünkü hastaydım. Ayrıca bu durum The Kingdom Exodus oyuncuları için üzücü oldu ama bence iyi iş çıkardılar" ifadelerini kullandı. 

'BİRAZ ARA VERECEĞİM'

Kariyerine bir süre ara vereceğini açıklayan Von Trier, "Biraz ara vereceğim ve ne yapabileceğimi görmeye çalışacağım. Fakat kesinlikle durumumun daha iyi olacağını umuyorum. Bu, tamamen yok edemeyeceğiniz türden bir hastalık. Yine de semptomlarla başa çıkmaya çalışabilirsiniz" diye konuştu. Hastalığa adapte olmaya çalışacağını da aktaran yönetmen, "Sadece buna alışmam ve başkalarının önünde bundan utanmamaya alışmam lazım. Çünkü başka ne yapabilirim ki?" dedi.