Parkın içine yapılan Kent Yönetim Merkezi inşaatını mahkeme durdurdu

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin parkın bir kısmını yıkarak yaptığı Kent Yönetim Merkezi inşaatına yargıdan durdurma kararı çıktı.

Kültür Parkı içindeki Kent Yönetim Merkezi inşaatı
Google Haberlere Abone ol

SAMSUN -  Samsun’un AK Partili Büyükşehir Belediyesi, kentteki Kültür Parkı’nın bir kısmını yıkarak Kent Yönetim Merkezi ve terminal binası yapmaya başladı.  

Mimarlar Odası Samsun Şubesi de söz konusu binaların, imar mevzuatına, Kıyı Kenar Çizgisi'ne, şehircilik planlarına aykırı olduğu gerekçesiyle ayrı ayrı dava açtı. Samsun 3. İdare Mahkemesi, yapının imar mevzuatına, planlarına ve kamu yararına aykırı olduğu sonucuna vararak yürütmeyi durdurma kararı verdi.

‘MAHKEME DOĞRU BİR KARAR VERDİ’

Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı Burak Şener konu ile ilgili yaptığı yazılı açıklamada, yapımı devam eden binanın bulunduğu alanın planlarda Kültür Park olarak göründüğünü ve deniz dolgusu yapılarak elde edildiğini söyledi. Şener, yapının Kıyı Kanunu'na tabi olduğunu ve bu kanun gereğince kıyıda yapılabilecek yapılar kapsamında olmadığını dile getirdi. Şener, yapıların hukuken sorunlu olduğunu şu sözlerle aktardı: “Bu yapılan yapının hukuka aykırı olduğunu’ ihale açılarak inşaatına başlanmasının yasalara aykırı olup kamu zararına neden olduğunu, söz konusu işlemin açık ve net olarak, Kıyı Kanunu'na, Kıyı Kanunu Yönetmeliğine, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğine aykırı olduğunu ileri sürerek yapı ruhsatının iptali ile öncelikle ve ivedilikle yürütmenin durdurulmasını  talep etmiştik. Samsun 3. İdare Mahkeme heyeti oybirliği ile dava konusu işlemin yürütmesinin durdurulmasına karar verdi. Bu doğru ve yerinde bir karar. Bu kararın aynı yerde yapımı devam eden terminal binası davasına da örnek teşkil edileceğini bekliyoruz" ifadelerini kullandı. (DUVAR)