Paris’te katledilenler için uğurlama töreni

Paris'te katledilen Emine Kara, Mîr Perwer ve Abdurrahman Kızıl, binlerce kişinin katılımıyla kitlesel bir şekilde uğurlanıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR  - Fransa’nın başkenti Paris’te 23 Aralık’ta gerçekleştirilen silahlı saldırıda katledilen Emine Kara (Evîn Goyi), Mîr Perwer (Mehmet Şirin Aydın) ile Abdurrahman Kızıl için kitlesel uğurlama töreni düzenleniyor.  Palace de Villiers salonunda düzenlenen törene, Fransız siyasetçilerin yanı sıra birçok ülkeden binlerce kişi katıldı. 

Mezopotamya Ajansı'nın aktardığına göre; Mir Perwer’in cenazesi sanatçılar tarafından, Evin Goyi’nin cenazesi ise kadınlar tarafından omuzlandı.

Törende konuşan Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F) Eşbaşkanı Xane Akdoğan, “Kürt kadınları rejimlerin kabusudur. Bunun için de hedef Kürt kadınları ve mücadeleleridir. Ancak Evin ve yoldaşlarının yarattığı ‘Jin, jiyan, azadî’ sloganı bütün dünya kadınları tarafından sahiplenerek büyüyor” dedi. 

ÜLMEZ: MÜCADELEYİ YÜKSELTELİM

CDK-F Eşbaşkanı Abdulah Ülmez, “Halkımız, mücadelesiyle katliamcılara net bir tavır gösterdi. Bizleri yok etmek isteyenler yok olacaktır. Bu yüzyıl kadınların ve Kürtlerin yılı olacaktır. Hiç kimse bunun karşısında duramayacaktır. Bu tarihi günlerde birlik ve mücadele içerisinde olmalıyız. Katliamın aydınlatılması için mücadelemiz büyüyecektir. Fransa katliamı planlayanları açığa çıkartmalıdır” dedi.

HADDAD: ACINIZI PAYLAŞIYORUZ

Sarcelles Belediye Başkanı M. Patrick Haddad, “Bu şehirde herkes kendini bulabilir. Burada kardeşlik esastır. Yaşanan saldırıdan kaynaklı bütün şehir şok içerisinde. Bende bunlardan biriyim. 3 Kürt katledildi. Katledilenlerin aileleriyle ve Avrupa’da bulunan tüm Kürtlerle dayanışma içerisindeyiz. Acınızı paylaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Törenin ardından Emine Kara’nın cenazesi Mexmur’a, Abdurahman Kızıl’ın cenazesi Kars’a (Qers),, Mîr Perwer’in cenazesi ise Muş’a (Mûş) havayoluyla gönderilecek. Cenazeler, gönderildikleri yerlerde kitlesel bir şekilde toprağa verilecek.

 

 

 

 

Etiketler Paris saldırı