Paris’te katledilen Perwer, Muş’ta defnedildi

Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi’ne düzenlenen silahlı saldırıda katledilen sanatçı Mir Perwer için Muş’ta cenaze töreni düzenlendi. Perwer, Yeşilova beldesinde defnedildi.

Google Haberlere Abone ol

Fırat Bulut

MUŞ - Fransa’nın başkenti Paris’te Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi’ne düzenlenen silahlı saldırıda katledilen sanatçı Mir Perwer için bugün Muş’ta tören düzenlendi. Tören öncesi havaalanına giden yollar bariyerlerle kapatılırken, sadece aile yakınlarının ve milletvekillerinin havaalanına gidebileceği belirtildi.  Perwer’in cenazesi, Muş Havaalanı’ndan alınarak merkez Yeşilova beldesinde defnedildi. 

Mir Perwer’in cenaze törenine katılmak için sabah saatlerinden itibaren çok sayıda partili HDP Muş il binasında toplandı. HDP Milletvekilleri Bedran Öztürk, Gülistan Koçyiğit, Şevin Çoşkun, Sıddık Taş, HDP PM üyeleri ve partililer il binasında toplanarak cenazeyi karşılamak üzere havaalanına hareket etti. Havaalanına giden yolun kapatılması üzerine kalabalık bir grup Yeşilova beldesi girişinde cenazeyi beklerken, milletvekilleri ve aile yakınları ise havaalanına gitti.

Belde girişinde bulunan yüzlerce kişinin cenazeye katılmasına izin verilmedi. Askeri yetkilerle görüşmeler yapılsa da kolluk kuvvetleri Valilik kararıyla yasak olduğunu belirtti. Gazetecilerin de geçişine izin verilmiyor. 

Asıl adı Şirin Aydın olan Kürt sanatçı Mir Perwer, 23 Ocak’ta Paris’te Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi'ne yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırıda hayatını kaybetmişti.