Paris'te 12 yaşındaki çocuğun cesedi bir kutuda bulundu

Paris'te 12 yaşındaki kız çocuğun cesedi bir kutunun içinde bulundu. Zanlı Dahbia B. hakkında, "15 yaşın altındaki bir kişiyi işkence yaparak barbarca öldürme" şüphesiyle soruşturma açıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa'nın başkenti Paris'te 12 yaşındaki bir kız çocuğun cesedi, oturduğu apartmanın önünde bir kutunun içine sıkıştırılmış ve üstü örtülmüş halde bulundu.

12 yaşındaki Lola’nın babası oturdukları sitede kapıcılık yapıyordu. Haftasonu yapılan otopside, 12 yaşındaki çocuğun boğularak hayatını kaybettiği belirlendi. Ayaklarında da iki yapışkanlı not kağıdı vardı. Birinde “0”, diğerinde “1” yazıyordu. Polis, cumartesi günü erken saatlerde cinayetin başlıca şüphelisini tutukladı. Basında, zanlının 24 yaşındaki Cezayir doğumlu Dahbia B. olduğu yazdı.

Kadının kimliği, apartmandaki güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edildi. Görüntülerde cuma günü öğleden sonra Lola ile birlikte binaya girerken görülüyordu. Daha sonra binadan tek başına, plastik bir kutuyu sürükleyerek çıkartırken görüldü. Bir görgü tanığı kadının tutarsız davranışlarda bulunduğunu ve yardım etmesi karşılığında “bir organ kaçakçılığı işinden” para vereceğini söylediğini aktardı. Ancak polis bunun “ciddi bir ipucu” olduğuna inanmadıklarını belirtti.

Polisin 'en akla yakın' olarak kabul ettiği senaryo, herhangi bir adreste kayıtlı olmayan Dahbia B.'nun psikolojik sorunlarının olduğu ve cinayeti niçin işlediğinin belli olmadığı yönünde. Gözetim altında tutulan bir başka kişi de Dahbia B. ve plastik kutuyu arabasıyla taşıyan 43 yaşındaki bir erkek. Polis bu zanlı tarafından Paris’in banliyölerinde arabayla dolaştırılan Dahbia B.’nin, kız kardeşinin de yaşadığı apartmana geri döndüğünü düşünüyor. Burada iki kız kardeşin şiddetli bir tartışma yaşadığı ve sonra Dahbia B.’nin plastik kutuyla birlikte yeniden apartmandan ayrıldığı söyleniyor. Dahbia B. geceyi, ertesi gün gözaltına alındığı Bois-Colombes banliyösündeki bir dairede geçirdi.

Dahbia B. hakkında, "15 yaşın altındaki bir kişiyi işkence yaparak barbarca öldürme" şüphesiyle soruşturma açıldı. Soruşturmanın devam etmesi ve tutukluluğunun da sürmesi bekleniyor.

Fransa Eğitim Bakanı Pap Ndiaye ve Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo okulu ziyaret etti. Ayrıca öğrencilere psikolojik destek ekipleri gönderildi. İki çocuk babası Gasmi La Parisien gazetesine yaptığı açıklamada “Kızım bütün hafta sonu ağladı, gözünü bile kırpmadı. Mahallemizde kimseye güvenemiyoruz. Çocuklarım adına çok korkuyorum” dedi. Bölgede yaşayan bir kadın da “Alt üst oldum. Bu sabah oğlumu, birkaç metre arkasından okula kadar takip ettim. Sırf güvenlik için. Bundan sonra okula ben götüreceğim ve alacağım. Okulu 16:30’da biterse, işten 16:00’da çıkacağım” diye konuştu. (BBC Türkçe)

Etiketler Paris Lola apartman