Papa Francis 'eşcinsel birlikteliklerin kutsanabileceğini' söyledi: Dışlayıcı yargıçlar olamayız

Eşcinsel birliktelikleri kutsamanın yolları olabileceğini dile getiren Papa, "Biz sadece inkar eden, reddeden, dışlayıcı yargıçlar olamayız" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, eşcinsel birliktelikleri kutsamanın yolları olabileceğini belirtti. Eşcinsel çiftlerin kilise ile olan ilişkileri hakkında netlik isteyen bir grup muhafazakar kardinale yanıt veren Papa, "Biz sadece inkar eden, reddeden, dışlayıcı yargıçlar olamayız" dedi. Papa, kardinallere yazdığı mektupta kutsamanın kutsal evlilikle karıştırılmaması halinde bu tür durumların incelenebileceğini dile getirdi. 

'Papazlığa dair hayırseverliğin' sabır ve anlayış gerektirdiğini söyleyen Papa Francis, insanlara, içinde bulundukları durum nedeniyle 'tamamen hatalı olmayabilecek günahkarlar olarak muamele edilmesi gerektiğini' belirtti. Papa, "Bir hayır duası talep edildiğinde, tanrıdan bir yardım talebi, daha iyi yaşayabilmek için bir yakarış, daha iyi yaşamamıza yardım edebilecek bir babaya duyulan güven ifade edilmektedir" ifadelerini kullandı. 

'MUAZZAM BİR İLERLEME'

Öte yandan Yeni Yollar Bakanlığı İcra Direktörü Francis DeBernardo, Papa'nın 'açık sözlülüğünü memnuniyetle karşıladığını' aktardı. DeBernardo, "Bu tanınmalar, LGBTi+ Katoliklerin tam olarak isteyeceği şey olmasa da, daha tam ve daha kapsamlı eşitliğe doğru muazzam bir ilerleme niteliğinde" yorumunda bulundu. (DIŞ HABERLER)