Palandöken: İsrail protestosu ciroları düşürttü

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, İsrail mallarına karşı başlatılan kampanyalar nedeniyle esnafın cirosunun ciddi anlamda düştüğünü söyledi,

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın 7 Ekim’den bu yana İsrail ile karşılıklı ticaretin geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 50’den fazla azaldığına ilişkin açıklamasını değerlendirdi.

Palandöken yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı: 

“Ekimden bu yana esnafımızın cirolarında ciddi düşüşler yaşanmaktadır. Bu dönemde Filistin İsrail savaşından dolayı duyarlı vatandaşlarımızın sosyal medya üzerinden başlattığı İsrail menşeli ürünlerin alınmaması yönündeki kampanyalar oldukça etkili oluyor. Bu da esnafımızın cirosunun düşmesine sebep olmaktadır.” 

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, bir gazetecinin Türkiye'nin İsrail ve Kuveyt ile olan ticari ilişkilerine yönelik sorusunu şöyle yanıtlamıştı: 

"7 Ekim'den bu yana İsrail ile karşılıklı ticaretimiz geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 50’den fazla azaldı. Bu tabii ticaret yapanların ve tüketicilerin talepleriyle alakalı. Kuveyt ile olan ticaretimizi ise inşallah 5 yılda 5 milyar dolar seviyesine çıkarmak iki taraf için de önemli bir hedef. Bu noktada Türkiye’nin Kuveyt’ten petrol alımını artırması, Kuveyt’in de Türkiye’den daha fazla konfeksiyon, makine, oto yedek parça, demir çelik ürünleri ve savunma projeleri gibi ürünlerden alması bu rakamı çok da uzak olmayan bir gelecekte başarmamızı sağlayacaktır."