Pakistan'da kömür madeninde patlama: 12 işçi hayatını kaybetti

Pakistan'da bir kömür madeninde yaşanan metan gazı patlamasında 12 madenci yaşamını yitirdi, iş cinayeti sırasında madende bulunan diğer sekiz işçi hastaneye kaldırıldı.

Fotoğraf: Arşiv/ Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Pakistan'ın güneybatısındaki bir kömür madeninde meydana gelen patlamada 12 madencinin hayatını kaybettiği, sekiz kişinin kurtarıldığı açıklandı. Belucistan Eyaleti Maden Başmüfettişi Abdul Ghani Baloch, 20 Mart Çarşamba günü patlamaya ilişkin yaptığı açıklamada, "Kurtarma operasyonu tamamlandı" bilgisini paylaştı. 

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Baloch, bu sabah yaptığı açıklamada, madende metan gazı patlaması yaşandığı sırada içeride 20 maden işçisinin bulunduğunu, arama-kurtarma ekiplerinin 12 madencinin cansız bedenine ulaştığını bildirdi. Patlamadan kurtarılan işçilerin ise tedavileri yapılmak üzere hastaneye kaldırıldığı belirtildi. 

Pakistan'ın batı bölgelerinde, Afganistan sınırı yakınlarında kömür yatakları bulunuyor. Bu madenlerde çoğu gaz birikmesinden kaynaklanan iş cinayetleri sık yaşanıyor. Maden işçileri, güvenlik ekipmanlarının eksikliği ve kötü çalışma koşullarından şikayet ederken, sendikalar da bu iki durumun cinayetlerin temel sebebi olduğuna işaret ediyor.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)