Pakistan'da kamyon çukura düştü, 17 yolcu hayatını kaybetti

Pakistan'da bir kamyon kontrolden çıkarak derin bir çukura düştü. Kaza sırasında kamyonda Ramazan Bayramı dolayısıyla seyahat eden 60 kadar kişinin olduğu bilgisi verildi.

Fotoğraf: Arşiv/ AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Pakistan'da Ramazan Bayramı dolayısıyla Belucistan'a giden hacıları taşıyan bir kamyon kaza yaptı, ilk belirlemelere göre kazada en az 17 kişi hayatını kaybetti.

BBC'nin aktardığına göre, yetkililer, kazanın dün geç saatlerde yaşandığını, sürücünün aracın kontrolünü kaybettiğini, aracın ise ardından derin bir çukura düştüğünü bildirdi. 40'ı aşkın yaralı ise Karaçi'de tedavi altına alındı. Polis, ölü sayısının artabileceği uyarısında bulundu.

'HEPSİ ÇOK YOKSUL İNSANLARDI'

Belucistan Başbakanı Sindh Murad Ali Shah, basına yaptığı açıklamada, yaralılar arasında iki çocuğun da olduğunu, en az beş kişinin başlarından ciddi yara aldığını aktardı. Ölen ve yaralananları "Hepsi çok yoksul insanlardı" sözleriyle tarif eden Ali Shah, bu kişilerin ülkenin güneyindeki Thatta bölgesinden, yaklaşık 500 kilometre uzakta bulunan Khuzdar kentindeki bir Sufi Müslüman ibadethanesine kamyonla yolculuk eden işçiler olduğunu söyledi. 

Belucistan Emniyet Müdür Yardımcısı Munir Ahmed Kakar da BBC'ye yaptığı açıklamada, kaza sırasında kamyonda yolculuk eden yaklaşık 60 kadın, çocuk ve erkek olduğu bilgisini verdi. Kazanın frenle ilgili bir arızadan kaynaklanıyor olabileceği ifade edildi. 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)