Pakistan'da bir günde altı berber öldürüldü, polis inceleme başlattı

Pakistan'ın Kuzey Veziristan bölgesinde altı berber başından vurulmuş halde ölü bulundu. Polis, silahlı saldırıyla ilgili inceleme başlattı. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Pakistan'ın Kuzey Veziristan bölgesinde altı berberin vurularak öldürülmesi üzerine polis inceleme başlattı. Polis yetkilileri, cinayetlerin hangi saikle işlendiğinin henüz bilinmediğini, başlatılan soruşturmanın devam ettiğini açıkladı.

Reuters'ın haberine göre, 3 Ocak Çarşamba günü açıklama yapan Bölge Emniyet Müdürü Rokhan Zeb Khan, altı berberin 1 Ocak Pazartesi akşamı evlerinin dışında vurularak öldürüldüğünü, berberlerin hepsinin başından vurulduğunu söyledi. Farklı işletmelerde berberlik yapan altı kişinin de bölgenin yerlisi olmadığı ve saldırıya uğradıkları Mir Ali kasabasındaki dükkanlarına yakın bir yerde birlikte yaşadıkları ifade edildi.

'ÇOK KORKUYORUM, İŞE GİDİP GİTMEYECEĞİMİ BİLMİYORUM'

Khan, berberlerin, komşu Pencap bölgesinden olduğu bilgisini paylaştı. Kuzey Veziristan'daki başka bir kasabada berberlik yapan Miranshah isimli bir kişi, Reuters'a telefonla yaptığı açıklamada, "Bu olayın ardından çok korkuyorum. İşe gidip gitmeyeceğimi bilmiyorum... Berberler yerel halktan olmadığı için daha da çok korkuyoruz. Odalarda ya da dükkanlarda yaşıyoruz, yani hiçbir kişisel güvenliğimiz yok" diye konuştu.

Kuzey Veziristan Taliban'ın en güçlü olduğu yerlerden biri olarak biliniyor. Son saldırı da Pakistan'da özellikle Tehrik-i Taliban Pakistan (TTP) isimli örgütün saldırılarının arttığı bir dönemde yaşandı. Ancak, örgütten basına yapılan açıklamada, saldırının TTP tarafından düzenlenmediği ifade edildi. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı. Daha önce de bölge dışından gelen kişilere 'Pakistan'ın güvenlik ve istihbarat teşkilatları için ajanlık yaptıkları' iddiasıyla saldırılar düzenlenmişti. (DIŞ HABERLER)

 

 

 

Etiketler Pakistan berber cinayet