Öztürk: İktidar-sendika işbirliğiyle öğretmenleri oyuna getirdiler

Gazeteci Öztürk, Öğretmenlik Meslek Kanunu'ndan 'yandaşçılık' çıktığını belirterek, hükümete yakın Eğitim Bir-Sen üyelerine sınavsız uzman öğretmenlik yolunun açıldığını yazdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Öğretmenlik meslek kanunu ile sınava girerek 'kazanan' eğitimciler uzman öğretmen olabilecek. Ancak kanununun çıkarılacağından çok daha önce haberdar olan Eğitim Bir-Sen'in üyelerine ayrıcalık tanındığı belirtiliyor.

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, 'İktidar-sendika işbirliğiyle öğretmenleri oyuna getirdiler' başlıklı yazısında, söz konusu kanunla 'yandaşçılık, kayırmacılık' getirildiğini ifade etti. Öztürk yazısında sürece ilişkin şu bilgileri aktaradı:

"'Öğretmenlik Meslek Kanunu' 40 yıldır konuşuluyordu, çıkarıldı. Ancak çıkarılması istenen kanun böyle değildi. Bu kanunla yandaşçılık, kayırmacılık da getirildi. İktidara yakınlığı ile bilinen öğretmen sendikası Eğitim Bir-Sen daha önce bazı üniversitelerle anlaşıp üyelerine tezsiz yüksek lisans yaptırdı. Görüldü ki tezsiz yüksek lisans yapan ve meslekte 10 yılını dolduranlar uzman öğretmen olabilecek. Böylece iktidara yakın sendikanın üyelerine kanunla ayrıcalık tanındı. Ekonomik ve özlük haklarında meslektaşlarının önüne geçmiş oldu. Diğer sendikalara ise olup biteni izlemek kaldı."

Etiketler öğretmen sınav oyun