Özkan'dan 'elektrik kesme' yorumu: Gerçekten büyük bir prodüksiyon

Kılıçdaroğlu'nun evine elektriğini kesmeye giden görevlilerin önceden haber verilmişçesine videosunun çekildiğini savunan Cahit Özkan "Amatör bir çekim değil. Gerçekten büyük bir prodüksiyon" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun elektriğinin kesilmesi ile ilgili, “Bu tiyatronun arka planına girmek gerek. Elektriği kesmeye gelen görevlilerin videosu çekilmiş video amatör çekim değil büyük bir prodüksiyon içerisinde kaliteli çekilmiş” dedi.

Özkan, Cumhur İttifakı olarak akaryakıtta, elektrikte, doğalgazda ucuz enerjiye ulaşabilmek için 20 yıldan beri mücadele ettiklerini de savundu. 

Cahit Özkan, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Özkan özetle şunları söyledi:

 

UCUZ ELEKTRİK İÇİN 20 YILDIR MÜCADELE EDİYORUZ: "AK Parti olarak Cumhurbaşkanımız liderliğinde Cumhur İttifakı olarak bizler bu ülkede ucuz elektrik ve enerji için hem akaryakıtta, elektrikte, doğalgazda ucuz enerjiye ulaşabilmek için 20 yıldan beri mücadele ediyoruz. 20 yıldan beri bu mücadelemizde acaba Kılıçdaroğlu’nu yanımızda görebildik mi? Biz rüzgârdan enerji üretiyoruz, ‘rüzgârdan enerji üretmeyin kuşların göç yollarına engel oluyor’ dediler. Sudan üretiyoruz, HES Santralleri kuruyoruz, ‘güneşime veya suya dokunma, güneş santralleri küresel ısınmaya su santralleri, hidroelektrik santrallerde coğrafyamızda tahribata neden oluyor’ dediler. Oysaki bizler hem ekolojik anlamda yenilenebilir enerji peşindeydik hem suyu muhafaza ederek doğamızı çevremizi koruyarak enerji santralleri kurma güneş santrallerinden ucuz ve çevreci bir elektriğe ulaşma gayreti içerisindeydik. Bunlara ‘hayır’ dediler. Jeotermalden ürettik buna da ‘hayır’ dediler. ‘Bütün dünyada var. Şu anda uluslararası enerji kurumu da peşine düştü’ dedik. ‘Nükleerin modern teknolojisiyle nükleer enerji santraline ulaşacağız’ dediler. Zaten oraya müsaade yok. ‘Nükleere hayır’ diyorlar. Şimdi diğer taraftan Rus, Ortadoğu, Orta Asya, Kafkas petrol ve doğalgazının Türkiye üzerinden uluslararası pazarlara nakli vasıtasıyla buralardan ‘pay alalım’ dedik…Buralarda da ‘hayır’ dediler. Mavi vatanda petrol ve doğalgaz çalışmalarını yaparken Karadeniz doğalgazının peşinde Fatih, Yavuz, Kanuni, Turgut Reis gemileriyle derin sondaj ve arama çalışmaları, sismik çalışmalar yaparken ‘buralarda milletin parasını suya gömüyorsunuz’ dediler. Ancak biz kararlıydık…Oradaki hakkımız olan doğalgaza da yıllar sonra ulaşmanın başarısı içinde milletimizin teveccüh ve sevgisine mazhar olduk. İşte bu anlamda sosyal devlet olmanın da gereğini biz yapıyoruz.

KALİTELİ BİR VİDEO ÇEKİLMİŞ: Görüyoruz ki Sayın Kılıçdaroğlu’nun evine elektriği kesmeye gelen, ‘hani büyük holdingler’ diyoruz ya, dağıtım firmasının görevlileri adeta önceden haber verilmişçesine videosu çekilmiş. O video amatör bir çekim değil. Gerçekten büyük bir prodüksiyon ve büyük bir tasarım içerisinde, tiyatro ve sanat camiasının ilgi alaka ve tebriklerine mazhar olacak şekilde kaliteli bir video çekilmiş. Bunun için Kılıçdaroğlu'nun prodüksiyonunu tebrik ediyoruz.

TİYATRO OYNUYOR: Bursa ve İstanbul'daki saldırılara ilişkin, Kılıçdaroğlu'ndan bir ses duyduk mu? Diyebilirsiniz ki; 'Kılıçdaroğlu'nun kesilen elektriği sebebiyle telefonunun şarjı bitmiştir. Şarj bittiği için bu paylaşımları yapamamıştır.' Akla bu gelebilir. Biz, Sayın Kılıçdaroğlu'nun bundan bir ay önce geceliği 100 bin lira olan otelde konaklaması sırasında telefonunu şarj ettiğinden dolayı şarjının bugüne kadar kalabileceğini tahmin etmiyoruz. Eyvallah. 3 ayda elektriği kesilen Sayın Kılıçdaroğlu'nun elektrik faturası bin lira, beyefendi İstanbul'da bir otelde geceliğine 100 bin lira ödenmek suretiyle konaklıyor. Yaklaşık 300 ayda ödenecek faturasını bir gecede harcayan bir lider, kalkıp bugün bir tiyatro oynuyor. Elektriği kesilmeden önce de telefonunu şarj etmiş olabilir. Soruyoruz; sayın Kılıçdaroğlu, bu ülkenin birlik, dirlik, beraberlik ve kardeşliğine kasteden terör örgütünün bu bombalı saldırıları karşısında neden duyarsızsın? Acaba gizli ortaklarınızla, HDP ile yapmış olduğunuz gizli anlaşmaya aykırı davranmamak için mi, yoksa şarjın bittiği için mi bir paylaşım yapmıyorsun? Bunun cevabını istiyoruz." (HABER MERKEZİ)