Özhaseki'den 'İsrail'le ticaret Filistin'e ihanet' pankartı açanlara: İnsanları tahrik etmeyin

Filistin'e saldırılarını sürdüren İsrail'le ticaretin sonlandırılmasını isteyenlere tepki gösteren Mehmet Özhaseki, "Siz ancak bu işi tahrik edersiniz. Yapacağınız tek şey bu zaten" dedi.

Fotoğraf: DHA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem konutları temel atma töreni için Urfa'ya geldi.

İlk olarak Şanlıurfa Valiliği'ni ziyaret eden Mehmet Özhaseki, ardından Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'ne geçti ve belediye başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'le görüştü.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, daha sonra Aşık Mahallesi'nde 758 afet konutunun temel atma törenine katıldı.

Törende, Bakan Özhaseki'nin konuşmak için platforma çıktığı sırada, bir grup "İsrail'le ticaret Filistin'e ihanet" yazılı pankart açtı. Pankartı gören Özhaseki, pankartı açanları provokasyonla suçladı.

Filistin için uğraşan tek liderin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu savunan Özhaseki, "Lütfen siz de oturun da konuşmamızı tamamlayalım. Provoke etmeyin, insanları da tahrik etmeyin. Şu anda Filistin için ciğeri yanan, uğraşan bir tek lider var: Recep Tayyip Erdoğan. Gidin sizi buraya gönderenlere bunu söyleyin lütfen. Tamam mı? Seni buraya tutup gönderenlere de ki dünyada bir tane lider var o da Recep Tayyip Erdoğan. Filistin için gece gündüz o uğraşıyor. Siz ancak bu işi tahrik edersiniz, istismar edersiniz, gelip buradaki insanları provoke edersiniz. Yapacağınız tek şey bu zaten" dedi.

'GİTTİĞİM HER YERE ÖZEL GÖNDERİYORLAR'

"Gittiğim her yere özel olarak gönderiyorlar" diyen Mehmet Özhaseki, "Bursa'ya gittim aynı şekilde Sakarya'ya gittim aynı şekilde. Yolda gelirken Bekir Bakanıma dedim ki, kesin yine beni takip ediyorlar, iki tane tutulmuş çocuk gönderecekler olayı provoke etmeye çalışacaklar. Aynen dediğimiz gibi. Ama yürekten söylüyorum, dünyada eğer bir mazlum millet varsa hepsinin arkasında duran Cumhurbaşkanımız" ifadelerini kullandı.

'MYANMAR'DA MÜSLÜMAN 'ERDOĞAN'DAN ALLAH RAZI OLSUN' DİYE DUA EDİYOR'

Mehmet Özhaseki sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Azerbaycan Şuşa'da senelerce bizim kardeşlerimiz zulüm altında değil miydi? Bizim topraklarımız işgal altında değil miydi? Oralar için fedakarlık eden kimdi? Cumhurbaşkanımızdı, şimdi özgürlüğüne kavuştu. Orada Şuşa'da ezanlar okunuyor. Bundan 3 sene kadar önce Myanmar'a gittik. Orada Hinduların palalarından bir kenara çekilmiş, binlerce gariban Müslüman var. Ellerini semaya açıyorlar, 'Ya Rabbi Türkiye'ye yardım et, Recep Tayyip Erdoğan'dan Allah razı olsun' diye. Oradaki insanların derdini dile getiren Recep Tayyip Erdoğan'dı.

Filistin meselesini, Gazze meselesini günlerdir kamuoyunda tutan kim var? Cumhurbaşkanımız var. Bundan 3 ay kadar önce biz Birleşmiş Milletler'deydik. Oradaki o zalim devlet başkanlarının yüzüne karşı çıkıp Cumhurbaşkanımız 'Dünya 5'ten büyüktür' diyerek konuşmasına başladı ve 'Daha adil bir dünya mümkündür' diyerek de devam etti.

Değerli kardeşlerimiz biz bunlar için çırpınırken, didinirken, her türlü el altından el üstünden yardım yaparken birileri de ne yazık ki seçim geldi diye, bu provoke hareketleri yapmaya devam ediyorlar. Biz doğru bildiğimiz yolda devam edeceğiz. Demek ki onlar da öyle devam edecek."

(HABER MERKEZİ)