Özgür Özel'den Erdoğan'a 14 Ocak tepkisi: Sana bu sesi duyuracağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aday açıklamasını CHP'nin miting gününe çekmesine tepki gösteren Özgür Özel, "Hiçbirimizi susturamazsın. Sesimizi duyacaksın, sana bu sesi duyuracağız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa'da Akhisar Belediyesi’nin toplu açılış törenine katıldı.

Törende konuşma yapan Özgür Özel, "Bugün evimdeyim. Bundan tam 13 yıl önce ilk kez milletvekili olduğumda o dönemde Akhisar’ın milletvekili yoktu. Ben geldim, o günkü ilçe başkanı Vehbi Bakırlıoğlu’nun yanında Akhisarlılara söz verdim. Dedim ki ‘Özgür Özel, Akhisar’ın milletvekilidir.’ Akhisar’daki her düğüne geldim, gelmediğime telgraf çektim. Gidemediğim düğüne ‘Akhisar milletvekili’ diye telgraf çektim. Kimi postanede düzeltti. Kimi okurken düzeltmeye kalktı. Akhisarlılar müdahale etti. ‘Akhisar milletvekili o’ dediler. Milletvekiliniz Vehbi Bakırlıoğlu seçilene kadar Akhisar’ın milletvekiliydim" ifadelerini kullandı.

'SEÇİMİ BİZ KAZANINCA AKHİSAR'DAKİ ÇÖP ARABALARI MERSİN'E GİTTİ'

"İkinci dönemde 4 belediye başkanımızın çok daha önemli işleri ve projeleri yapacaklarına hiç şüphe yok" diyen Özel, şöyle devam etti:

"Bir yandan açılış yapıyor, bir yandan temel atıyorlar. Bir yandan hizmet ettiler, bir yandan borç ödediler. Besim Başkan ilk geldiği gün belediyenin borcunu asmıştı. İlk başta belediye hizmetleri ve içindeki borç oranı neredeyse yarı yarıyaydı. Şimdi yüzde 15’lere düştü. Ama 200 milyonlardan aldığı bütçeyi 1,2 milyar düzeyine çıkardı. Akhisar’ı ayağa kaldırdı, kendisine yürekten teşekkür ediyoruz.

Çöp toplama ihaleleri iptal edildi, Akhisar’ın çöp arabaları Mersin’e gitti. Çünkü oralardan ihale ile yandaşlardan kiralıyordu, bitince gittiler. Besim Başkan Akhisar’a kendi arabalarını aldı. Birkaç ay içinde araçlar kendilerini amorti ettiler. İsraf etmek yerine kendi partisinden yandaş müteahhitlere çöp toplama ihaleleri vermek, onlara inşaatlar vermek yerine Akhisar’ın öz kaynakları ile Akhisar’da destan yazıyor Besim Başkan."

'20 YIL ÖNCE EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 1,5 ASGARİ ÜCRETTİ'

Emeklilerin yaşadığı ekonomik zorluklara değinen Özgür Özel, "Akhisar emeklisi çok olan bir şehir. Bundan 20 yıl önce bir emekli 1,5 asgari ücret alıyordu. En düşük emekli maaşı 1,5 asgari ücretti. Bugün asgari ücret 17 bin lira. 1,5 asgari ücret alınsa en düşük emekli maaşının 25 bin lira olması lazım. Ama bugün en düşük emekli maaşı 7 bin 500 lira. Kötü bir şaka gibi. Eğer ev de kendinin değilse bir başına bile olsa bir emeklinin boğazını doyurmaya, karnını doyurmaya, evini ısıtmaya yetmeyecek bir para veriyorlar ki 4-5 kişilik emekli aileleri var. Buradan bir kez daha Meclis’te bulunan bütün partilere ve Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulunuyorum. Bu sefalet maaşı, bu emekliyi yoksul bırakan maaşı kabul etmiyoruz. Meclis bu meseleyi ele alsın, ‘Emeklinin çilesini bitir’ diyenler kuvvetli alkış yapsınlar Ankara duysun" dedi.

'TAYYİP’İ ÜZMEYEN İSTATİSTİK KURUMU'

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) enflasyon hesaplamasının gerçeği yansıtmadığını belirten Özel, "Bir kurum var, TÜİK. Bu kurum enflasyonu hesaplıyor ve ilan ediyor. İlan ettiği enflasyona göre de emekliler, çalışanlar zam alıyorlar. Geçen senenin enflasyonunu TÜİK yüzde 64 olarak ilan etti. Gerçek enflasyon yüzde 130’a yakın. Eğer TÜİK’e göre değil de gerçek enflasyon ile zam verilseydi bütün çalışanlar yüzde 35 daha fazla, bütün emekliler yüzde 35 daha fazla zam alacaklardı. Ama bugün TÜİK denen kurum, yani 'Tayyip’i Üzmeyen İstatistik Kurumu'nun baş harfleridir. Bugün 15 bin lira maaş alan bilsin ki TÜİK rakamları çarpıtmasaydı 20 bin lira alacaktı. Bu büyük bir haksızlık, hırsızlıktır" diye konuştu.

'BUGÜN ANAYASA'NIN BİR MADDESİNİ YOK SAYAN YARIN MALINA, MÜLKÜNE GÖZ KOYAR'

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay'ın Anayasa Mahkemesi'nin iki kez tahliyesine karar vermesine rağmen serbest bırakılmadığını hatırlatan CHP Genel Başkanı Özel, buna tepki olarak pazar günü Ankara'da miting yapacaklarını hatırlattı.

Özel, "Bugün Anayasa’nın bir maddesini yok sayanlar, bir sayfasını yırtıp atanlar yarın senin malına, mülküne, emekli maaşına, babandan gelecek mirasa göz koyabilirler. O yüzden biz dedik ki, ‘Gelin sahip çıkalım. Memlekete, ortak geleceğimize, özgürlüğümüze, yaşam hakkımıza, emeğimize, ekmeğimize sahip çıkalım’ dedik. Çağrıda bulunduk, Tandoğan’da Pazar günü saat 13.00’te Türkiye’nin dört bir yanından gelenlerle, hak, hukuk, adalet diyeceğiz, aş ve ekmek diyeceğiz, emeğe saygı diyeceğiz. Kim kendisine sahip çıkılsın istiyorsa Tandoğan’a gelsin. Bütün Türkiye’yi bekliyoruz" dedi.

'ERDOĞAN'IN AMACI TELEVİZYONLARIN MİTİNGİMİZİ YAYINLAMASINI ENGELLEMEK'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın belediye başkan adaylarını açıklamasını pazar gününe aldığını söyleyen Özgür Özel, "Bu çağrıya sendikalar, meslek örgütleri, siyasi partiler olumlu cevap verdi. Tandoğan’da büyük kalabalıkla bu iktidara artık yeter diyeceğiz. Peki Tayyip Erdoğan ne yaptı, pazartesi günü yapacağı belediye başkanları aday açıklamasını pazar günü bizim miting saatimize çekti. Amacı biz miting yaparken, televizyonların mitingi yayınlamak yerine onun adaylarını yayınlaması, amacı emeklinin sesini kısmak, amacı EYT mağdurlarının, staj mağdurlarının sesini kısmak, amacı enflasyona isyan edenlerin, hayat pahalılığına isyan edenlerin, küçük maaşlara isyan edenlerin, hukuksuzluklara, haksızlıklara isyan edenlerin sesini kısmak. Buradan sesleniyorum, ey Recep Tayyip Erdoğan emekliyi, emekçiyi, işçiyi, memuru, çiftçiyi, hiçbirimizi susturamazsın. Sesimizi duyacaksın, sana bu sesi duyuracağız" ifadelerini kullandı.

'PAZAR GÜNÜ TÜRKİYE SESİMİZİ DUYACAK'

"Bir ülkenin Cumhurbaşkanı bir mitingin, önceden ilan edilmiş bir mitingin saatine eğer kendisi aday tanıtımı koyuyorsa, önceden ilan edilen bir mitinge başka bir parti etkinlik koyuyorsa bu siyaseten saygısızlıktır. Bu görgüsüzlüktür" diyen Özel, "Ama bu esas ne kadar çok korktuğunu, sizin ne kadar haklı onun ne kadar korkak olduğunu gösterir. Onun için korkmayacağız. Biz Tandoğan’a birlik, beraberlikle, sesimizi duyurmak, yoksulların sesini duyurmak için gidiyoruz. Öyle olunca da Tandoğan’a gidişimizi ve bu talebi yükseltmemizi, bu ülkenin ortak geleceğine sahip çıkmamızı engelleyemezler, engelleyemeyecekler, Tandoğan’da pazar günü Türkiye hepimizin sesini duyacak" şeklinde konuştu. (HABER MERKEZİ)