Özgür Özel, Meral Akşener'i ziyaret edecek

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti lideri Meral Akşener'le bir araya gelecek. Görüşmenin 30 Kasım'da gerçekleşeceği öğrenildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, perşembe günü 10:30’da İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i İYİ Parti Genel Merkezi’nde ziyaret edecek.

GÜNDEM SEÇİM İŞBİRLİKLERİ DEĞİL, NEZAKET ZİYARETİ

Özgür Özel’in talebiyle gerçekleşecek görüşmenin gündemini ‘işbirliği ve ittifak’ olarak tanımlamanın doğru olmayacağını ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, “Genel Başkanımızla Meral Hanım’ın çok önceden bir tanışıklıkları var. Bu görüşme neye evrilecek, biraz da toplantı sonrası genel başkanların yapacağı açıklamaya bağlı. Meral hanımla genel başkanın ilişkileri gerçekten iyi” diye konuştu.

‘HEDEP İLE GÖRÜŞME OLABİLİR AMA BELİRLENMİŞ BİR TAKVİM YOK’

Meral Akşener ziyaretinin “liderlerle görüşme takviminin” bir parçası olmadığını ifade eden Bulut, HEDEP’le ve tüm siyasi partilerle görüşme söz konusu olabileceğini ama belirlenmiş bir takvim olmadığını söyledi.

‘ZORLAYAN BİR İŞ BİRLİĞİ DOĞRU DEĞİL AMA TÜRKİYE’NİN BUNA İHTİYACI VAR’

İYİ Parti’nin iş birliklerine kapalı tavrı için “Zorlayan bir iş birliği doğru değil. Zaten resmi olarak yerel seçimlerde ittifak yapamıyorsunuz. Ama Türkiye’nin buna ihtiyacı var. Genel başkanımız da sürekli ‘işbirliği, güçbirliği’ diyerek bunu ifade ediyor. Hiçbir parti için zorunluluk yok ama hayatın realitesi, toplumun beklentileri var. Halka rağmen siyaset yapmak mümkün değil” diye konuştu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın söylediği iddia edilen “Yüzde 60 oy alıyorum, ittifaka ihtiyacım yok” cümlesi de sorulan Bulut, “Hiçbir belediye başkanı böyle bir işbirliğine yok demez. Kazanmak, sadece yüzde 50+1 almak değil, olabildiğince toplumun geneline yayılmak. Hiçbir belediye başkanımız ‘nasılsa kazanıyoruz, ittifaka ihtiyacımız yok’ demez. O bakışta değiliz” ifadelerini kullandı.

Özgür Özel’in “Herkes eşittir ama Kürtler daha az eşittir” sözlerinin seçim sürecinde CHP’ye zarar verip vermeyeceği sorulan Bulut, “Seçim öncesi propagandaların kirli olduğun kabul etmek lazım. Kürt deyinece PKK mi almak lazım. Bu bu ülkeye yapılacak en büyük kötülük. Bunun korku politikasına dönmemesi lazım. İnandığınız neyse onu ifade etmek lazım. Şeffaf bir politika izlenecek. Açık mesaj vermeyi tercih ediyoruz. Bu ülkedeki herkesi eşit görüyoruz.

Kürt deyince illa akla PKK gelmemesi lazım. O kelimelerden korkmamak lazım. Türkiye’de bazı kelimeler siyasetçiler için cıs kelimeler. “Aman onu söyleme” Ama bunu konuşmamız, toplum nazarında daha kucaklayıcı noktaya getirmek bizim elimizde” ifadelerini kullandı. (DUVAR)