Özgür Özel: İmamoğlu ile ortak bir hayalimiz var

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun adaylık açıklamasının ardından gözlerin çevrildiği Özgür Özel konuştu, "İmamoğlu ile benzer umutlarımız var."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP'de 'değişim' tartışmaları sürerken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul için yeniden aday olacağının işaretini vermesinin ardından genel başkanlık için gözler yeniden Özgür Özel'e döndü. 

Genel Başkan adayı olacağını daha önceden açıklayan ve İmamoğlu'nun da işaret ettiği Özgür Özel, adaylığı konusunda nasıl bir yol izleyeceğini açıkladı.

İmamoğlu'nun açıklamalarını olumlu bulduğunu ve beklediğini belirten Özgür Özel, İmamoğlu ile aralarında Erdoğan-Gül ilişkisine benzetilen bir ilişki olduğu yorumlarına da yanıt verdi. 

ADAYLIĞINI NE ZAMAN AÇIKLAYACAK?

Sözcü'den İsmail Saymaz'ın "İmamoğlu'nun emanetçi adayı mısınız?" sorusuna "İmamoğlu ile ortak bir hayalimiz var" diye yanıt veren Özgür Özel'in konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle;

"Genel başkanlık noktasında sorumluluk üstlenebileceğimi size söylemiştim. Adımızın geçtiği bir süreçteyiz. Henüz adaylığımı açıklamadım. Ama en çok ismi geçenlerden biri olarak, başkanın cevabını nezaketli buluyorum. Örgütümüz şu an ilçe kongreleriyle meşgul. Partinin tansiyonu orada atıyor. İlçe kongrelerinin tamamlanması ile birlikte değerlendirme yapacağım."

'ORTAK KAYGILARIMIZ UMUTLARIMIZ VAR'

"Erdoğan ve Gül birlikteliği gibi benzetmelerden tüylerim diken diken oluyor. Her şeyi bırakıp kaçasım geliyor. Benim benzetilmeyi en son
isteyeceğim iki isim bu ikisi. Ama İmamoğlu ile benzer kaygılar ve umutlarımız var. İmamoğlu ile aramızda 'Şu güne kadar ben durayım, bu günden sonra sen dur' gibi en ufak bir konuşma yok. Bunu reddederim. Ancak İmamoğlu ile ortak bir hayalimiz var. CHP'de göreve gelirsem İmamoğlu ile uyumlu şekilde çalışacağımı biliyorum." (HABER MERKEZİ)