Özgür Özel, Denizli'de İYİ Parti seçmenine seslendi: CHP'ye oy vermezseniz AK Parti kazanıyor

Denizli'de konuşan CHP lideri Özgür Özel, “Anketler şunu söylüyor; eski ittifak ortaklarımız CHP’ye oy verirse, CHP kesin kazanıyor. Ama başka bir partiye oy verirlerse AK Parti kazanıyor” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Denizli mitingine katıldı.

ANKA Haber Ajansı'nın haberine göre, CHP Denizli Belediye Başkan Adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu ve ilçe belediye başkan adaylarının katıldığı mitingde konuşan Özgür Özel, "Denizli şüphesiz tarımla uğraşanların kenti. Yıllarca Denizli'de pamuk üretildi. Ama pamuk üreticisine neler yaptılar biliyorsunuz. Eskiden 1 kilo buğday satınca, 1 kilo mazot alıyordun. Bugün 7 kilo buğday satıyorsun, 1 kilo mazot alamıyorsun. Daha geçen mayıs 'Verin oyu bu kardeşinize, enflasyon nasıl düşecek, döviz nasıl düşecek' diyen birisi önce 4 liralık mazotu 19 lira yapmıştı. O günden bugüne de 44 lira yaptı. Ne ekersen ek mazotun fiyatı çiftçinin belini büküyor. Yatlara, katlara verilen mazot çiftçilere verilmelidir" ifadelerini kullandı.

'DENİZLİ’DE 2 BİN 700 TEKSTİL ATÖLYESİ KAPANDI'

"Denizli’de son bir yılda 2 bin 700 tekstil atölyesi kapandı" diyen Özel, "200 bin Denizlili genç insan işsiz kaldı. Vatandaş için dolar çok pahalı. Ama tekstilcinin dünyada rekabet edebilmesi için bu kur çok ucuz. Öyle olunca dışarıya teklif veriyorlar, işi alamıyorlar. İşi alamayınca bu sefer istihdam sorunu çıkıyor. Bu duruma bu ülkeyi kim getirdi?" ifadelerini kullandı.

Emeklilerin ekonomik zorluklar yaşadığını söyleyen Özgür Özel, "İki elim Tayyip Erdoğan’ın yakasındadır, emekliyi ezdirmem. Çıkmış saraylara, her şeye para var emekliye yok. Beşli çeteye, saray müteahhidine, yazlık, kışlık saraya, uçan saraya, yüzen saraya para var. Buradan Tayyip Bey’e söylüyoruz, sen kendini yukarılarda görme kardeşim. Uçaktan bakınca emeklileri karınca gibi görüyor. Bu emekliler ömürleri boyunca adeta karınca gibi çalıştılar. Onlara haksızlık yaptın. 26 bin lira olacak maaşlarını, 10 bin liraya indirdin" dedi.

'BURADAN İYİ İNSANLARA SESLENİYORUM, SANDIKTA BİRLEŞELİM'

İYİ Parti seçmenlerine seslenen Özgür Özel şunları söyledi:

"Geçen seçim, benim ilim Manisa, Gülizar başkanın (Gülizar Biçer Kara) Denizli. İkimiz de MYK'daydık. Dediler ki, siz bir fedakarlık düşer. Nedir dedik. Dediler ki illerinizi İYİ Parti'ye veriyoruz. Yapmayın, etmeyin dedik ama bir yandan da şunu gördük, tüm Türkiye'de bir ittifak yapılacak ve elbette ateş düştüğü yeri yakacak. Gülizar başkan da ağladı, ben de ağladım. Bağrımıza taş bastık, kendi memleketimde üçte üç güneşe, İYİ Parti'ye bastım. Şimdi açık net söylüyorum. Anketler şunu söylüyor; eski ittifak ortaklarımız CHP’ye oy verirse, CHP kesin kazanıyor. Ama başka bir partiye oy verirlerse, verdikleri parti değil, Denizli’de AK Parti kazanıyor. Onun için burada samimiyetle söylüyorum, bundan sonra bir başka partiye oy verirseniz, belediye AK Parti belediyesi olur. Ama CHP’ye oy verirseniz, belediye sizin de belediyeniz olur. İyi insanlara, yakasında, gönlünde, gözünde güneş açanlara sesleniyorum.

Gelin 31 Mart’ta sandıkta vicdanın ittifakını yapalım. Ankara’da siyasetin ittifakını yapamadık. Biliyorsunuz AK Parti’nin ittifakından Yeniden Refah Partisi ayrıldı. Düne kadar methettiğine küfür ediyor Tayyip Bey. Necmettin Erbakan’ın oğluna ‘İp cambazı, zübük, pazarlıkçı, şantajcı’ diyor. Bizden de ayrılanlar var. Ben canları sağ olsun diyorum. Eski dosttan düşman olmaz diyorum. Buradan bütün iyi insanlara sesleniyorum. Sandıkta birleşelim, AK Parti’yi gönderelim. Tek talebim, tek isteğimdir. Bu ittifakın adı Denizli İttifakı’dır."

(HABER MERKEZİ)