Özgür Özel: Bugün 14 Şubat, herkes sevdiğine koşturuyor, Tayyip Bey de Sisi’ye koşturmuş

CHP lideri Özgür Özel, ""Bugün 14 Şubat Sevgililer Günü. Herkes sevdiğine koşturuyor. Tayyip Bey de bugün Mısır’a gitmiş, Mısır’da Sisi’ye koşturmuş" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi'yi ziyaretini, eski açıklamalarını hatırlatarak eleştiren CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Bugün 14 Şubat Sevgililer Günü. Herkes sevdiğine koşturuyor. Tayyip Bey de bugün Mısır’a gitmiş, Mısır’da Sisi’ye koşturmuş. Biz yıllardır ona devletlerarası küslük olmaz, Sisi ile görüş dediğimizde bize, 'Hain, darbeci, darbeci sever' diyordu. Bugün darbeyi yapanla sarılmış, poz veriyor" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş ve CHP'nin Etimesgut Belediye Başkan Adayı Erdal Beşikçioğlu, Etimesgut ilçesinde seçim koordinasyon ofisi açılışına katıldı.

MANSUR YAVAŞ: SOKAKLARDA FOTOĞRAFIMI, ÇAKARLI KONVOYLARIMIZI GÖRMEDİNİZ

Açılışta konuşma yapan Mansur Yavaş, "5 yıldır birlikteyiz. 5 yıldır Ankara'nın sokaklarında benim fotoğrafımı görmediniz, çakar konvoylu makam araçlarımızı görmediniz. Çocuklarımı, yakınlarımı belediyede görmediniz. Benim yanımda rant için koşanları görmediniz. Sadece ce sadece Ankara halkının ihtiyaçları için çalıştık" dedi.

Hesap veren bir yönetim olduklarını söyleyen Yavaş, "4 binden fazla ihalemizi canlı yayınladık. Tüm harcamalarımızı belediyemizin sitesinde görüyorsunuz. Hesap veriyoruz. Bütçe hazırlarken halka soruyoruz. Hiçbir şeyden çekinmiyoruz. Bugünler hesap zamanı Başkaları gibi 'Ben hesabı öbür dünyada veririm' demiyoruz. Çünkü bu dünyada hesap veremeyen öbür dünyada da veremez. Artık meşhur 'Çalıyor ama çalışıyor' felsefesini, Ankara kaldırımlarının dibine kadar gömdük. İsraf edecek paramız yok, halkın alın terinden gelen paralar bunlar" diye konuştu.

'PROJESİ YOK DİYORLARDI, ŞİMDİ YAPTIKLARIMIZI TAKLİT EDİYORLAR'

"Belediyecilik nedir? Doğumundan ölümüne kadar vatandaşın her türlü ihtiyacıyla ilgilenen kurumdur" diyen Mansur Yavaş, "Bir çocuk okuluna giderken servisle gidemiyorsa Ankara Büyükşehir bunu çözer. İlkokul ve ortaokul öğrencileri eğer otobüsle okuluna gidiyorsa, ABB tarafından ücretsiz taşınıyor. Bütün derdimiz onların okuması. 3 yıldır Başkent Kart'a para yükleme suretiyle yardım yapıyoruz. Kırtasiye yardımı yapılıyor, çantasında bilmem nerenin belediyesi yazıyor. Okula giderken çocuklar biliyor ki herkesin çantası varken, o belediyeden almış biliniyor destek aldığı. Onun da bilinmemesi gerekiyor. Kırtasiye yardımını da kartlara yatırıyoruz" ifadelerini kullandı.

AK Parti adaylarının vaatlerinin kendi projeleri olduğunu söyleyen Yavaş, "Türkiye'de ilk defa 3 yıldır 200 bin aileye doğal gaz yardımı yapıyoruz. Şimdi rakiplerimiz İstanbul'daki çorba dağıtmaya başladı, ben çorba dağıtırken dalga geçiyorlardı. Emeklilere benden başka destek olan belediye yok. Projesi yok diyorlar İstanbul'daki aday 2 bin lira, Ankara'daki adayı 5 bin lira dağıtacakmış. yaptıklarımızı yeni bir proje gibi ortaya koyup taklit etmeye başladılar" dedi.

ÖZGÜR ÖZEL: ETİMESGUT KIYMETİ BİLİNMEYEN BİR İLÇE

Mansur Yavaş'ın ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel konuşma yaptı.

Etimesgut'un önemli bir ilçe olduğunu belirten Özel, "Etimesgut gelişen, çoğalan, kabına sığmayan ama birileri tarafından kıymeti bilinmeyen bir ilçe. Çok dikkatimi çekti beni Ada Kavşağı'na götürdüler. Dediler ki burası Türkiye’nin CHP belediyeciliği açısından en önemli noktası. 3 ilçe kesişiyor: Sincan, Yenimahalle, Etimesgut. Aynı kavşakta Yenimahalle tarafına gidince evler 10 milyon lira. Etimesgut tarafında ilerleyince 6 milyon lira. Sincan tarafına gidince evler 3 milyon lira. Çünkü bir tarafı CHP’li belediye yönetiyor, bir tarafı yıllardır AK Parti’nin kötü belediyeciliği perişan etmiş, bir tarafta da ikisinin arasında kalmış bir Etimesgut var. CHP’nin yönettiği kentlere hizmet geliyor, yatırım geliyor, kent güzelleşiyor ve sosyal demokrat belediye o kentin gücüne güç, değerine değer katıyor. Bunu yapmaya geliyoruz Etimesgut’a" şeklide konuştu.

Etimesgut Belediye Başkan Adayı Erdal Beşikçioğlu'nu aday gösterdiklerini hatırlatan Özel'in açıklamalarından başlıklar şöyle: 

'ONA BAKINCA KAHRAMAN TÜRK POLİSİNİ GÖRÜYORUM'

"Etimesgut’un Ankaralı kimliğini kaybetmeden, Ankaralı kimliğine sahip çıkan, devlette geçmişte çok görevler yapmış, Devlet Tiyatroları’nda uzun yıllar harikulade yöneticilik işi çıkarmış, elinin değdiği yeri geliştiren, güçlendiren ve milletin, halkın sevdiği birisine teklif götürdük. Hem bir devlet adamına hem bir halk kahramanına, Etimesgut’a yakışacak bir yakışıklıya teklif götürdük. O da kabul etti. Ona bakınca elbette bir Ankara sevdalısı görüyorum. Ona bakınca ben elbette suçlulara göz açtırmayan, geceleyin hepimiz rahat uyuyalım diye canını ortaya koyan bir iradenin temsilcini, kahraman Türk polisini görüyorum. Ona bakınca ben, ‘Bu kapı niye kapalı’ diyen valiyi görüyorum. ‘Vatandaş kalabalık etmesin’ diyenlere ‘Vatandaşın girmediği yer mi olur, açın kapıları’ diyen valiyi görüyorum. Ona bakınca ben, 1 Nisan’dan itibaren Etimesgut’un yüzünü güldürecek, öyle kapalı kapılar arkasında değil, aranızda dolaşacak hepinizin sevgilisi Erdal Başkanımı görüyorum.

Türkiye’deki bütün gençler adına; -nereye gitsem selam yolluyorlar- Etimesgut, Türkiye’deki bütün polis teşkilatının kahramanları adına; Türkiye’nin dört bir yanında Behzat Ç.’ye selam söyleyen, ‘Valime selam olsun’ diyenler adına sizden bu 31 Mart’ta bir rekor kırmanızı ve Erdal başkana sahip çıkmanızı istiyorum. İşine devam edecek. O çok güzel oynadı. Yazılan bir senaryoyu oynadı, aklına yatmayan hiçbir rolü kabul etmedi ama işini dört dörtlük yaptı. Herkesin sevdiği, benimsediği, takdir ettiği bir yapısı, kişiliği var. 1 Nisan’dan sonra senaryoyu hep birlikte yazacaksınız, hep birlikte uygulayacaksınız, burada bir başarı hikayesini Türkiye’ye siz göstereceksiniz. Sizden bunu bekliyoruz. Tabii o bu görevi yaparken arkasında Etimesgut ilçe örgütümüz, CHP’liler ama sadece onlar değil, Etimesgut’un bütün demokratlarını görüyoruz. Milliyetçi demokratları görüyorum, muhafazakar demokratları görüyorum, sosyal demokratları görüyorum. Etimesgut ittifakına Behzat Ç.’mi, komiserimi, valimi ve 1 Nisan’ın belediye başkanı Erdal Beşikçioğlu’nu emanet ediyorum."

'ALLAH GÖSTERMESİN 1994 RUHUNU'

"Diyor ki ‘1994 ruhuyla çalışacağız, Ankara’yı alacağız. 1994 ruhunu geri getireceğiz.’ 1994 Ankara’ya Melih Gökçek’i getirdi. Giderken Bülent Arınç, Tayyip Bey’den sonraki en üst düzey AKP’li, ‘Parsel parsel sattın’ dedi. O enkazın üstüne bu babayiğit geldi; garibanı güldürdü, yoksulu ısıttı, karnı aç olanı doyurdu, her tarafa yetişti. Allah göstermesin 1994 ruhu bir tarafa ama Mansur Yavaş belediyeciliği baş tacı. Şimdi Etimesgut bir karar verecek. İstatistikler ortada, üniversiteye giden öğrencilerin yüzde 88’i CHP’li belediyelerin olduğu şehirleri ilk tercih yazıyor. Neden? Ulaşım iyi, destek iyi, öğrenciye yapılan katkılar iyi, şehir güzel, temiz, harikulade. Herkes hafta sonu CHP’li belediyelerin olduğu yerlere gezmeye gidiyor. Ama biz herkesi Yenimahalle’de, Çankaya’da ağırlayamayız. Karşıyaka’ya, Bakırköy’e, Kadıköy’e, Kuşadası’na götüremeyiz. Ama Etimesgutlular isterse Etimesgut’u Çankaya yapacak bir belediye başkanını ve onun arkasında duracak ağabeyini göreve getirebilirler.

Bir tarafta Ankapark’a 800 milyon dolar, dile kolay 24 milyar TL para gömen, sizin vergilerinizi, varlığınızı o Ankapark’a gömen bir anlayış var; bir tarafta o masrafı, o israfı bitirip her yoksula ayda bin lira yardım yapan, 500 lira doğal gaz parası veren, hiç olmazsa çocuğun kursağından ayda 1-2 gün et geçsin diye 1 kilo et veren bir başkan var. Birileri rantın peşinde koşuyor, birileri halkın karnını doyurmak için gece gündüz çalışıyor. İşte CHP, işte Mansur Yavaş, işte halkçı belediyecilik."

'ERDAL BAŞKAN, DEVLET BAHÇELİ'Yİ ÜZECEK'

"MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, geçtiğimiz günlerde Ankara seçimlerine ilişkin bir ziyaret yaptı. Sayın Turgut Altınok’un yanına vardı ve dedi ki ‘Aman ha Ankaralılar, altı ok olmasın, Altınok olsun.’ Şu kadarını söyleyeyim, geçen sefer onun sözünü dinleselerdi doğal gaz yardımı yoktu, et yardımı yoktu, üniversitelilere sıcak yemek yoktu, çorba dağıtımı yoktu, kırsal kalkınma destekleri yoktu. Millet, Devlet Bey’i dinlese su faturalarını teröristler dağıtacaktı ama altı okun en önemli simgelerinden biri olan milliyetçilik okunu kalbinin üstünde taşıyan bu güzel insan bunların hepsini yaptı, biz de sonuna kadar arkasındayız. Ve Erdal Başkan o altı okun her birisine hepimiz kadar sahip çıkarak, halkçı belediyecilik yaparak, devletle millet arasında köprü olmanın farkında olarak, Cumhuriyetin başkentinde cumhuriyetçiliğin kıymetini bilerek, laikliğin hem inanç özgürlüğü hem de herkesin yaşam biçimi özgürlüğü olduğunu bilerek Devlet Bey’i üzecek ama altı oku da Etimesgut’ta dalgalandıracak.

Bizim belediyeciliğimiz hiçbir partiyi ittiren, hiçbir görüşü yok sayan belediyecilik anlayışı değil. Herkese birden sahip çıkıyoruz. Bundan sonra sizler eğer CHP’nin halkçı belediyecilik anlayışını Etimesgut’a getirirseniz, nüfusu ve sorunları artan Etimesgut’u hızla ayağa kaldıracağımıza, yükselteceğimize, Türkiye’nin 16'ncı büyük nüfusuna sahip ilçesi olan Etimesgut’u hak ettiği yere getireceğimize söz veriyoruz."

'SEVGİLİLER GÜNÜ'NDE SİSİ'YE KOŞTU'

"Bugün 14 Şubat, bugün Sevgililer Günü. Herkes sevdiğine koşturuyor. Tayyip Bey de bugün Mısır’a gitmiş, Mısır’da Sisi’ye koşturmuş. Sevgililer Günü’nü orada kutluyor. Bakın Tayyip Bey'e, ‘Sisi ile barışacak mısın’ dendiğinde şöyle demişti: ‘Sisi ile beni çok barıştırmak isteyenler var. Asla kabul etmiyorum. Etmem de. Neden, işte bundan dolayı. Halkın yüzde 52 oyunu almış bir Mursi ve arkadaşlarını cezaevine mahkum eden bir antidemokratla karşı karşıyayız. Onunla aynı masaya oturmam. Ben demokratım. Ben böyle bir kişi ile asla görüşmem. Aynı masada oturmadım, asla da oturmayacağım. Oturursam ben insan olamam' demişti. Sevgililer Günü’nde gitti, Sisi ile kucaklaşıyor. Ama bir gerçek var: Biz yıllardır ona devletlerarası küslük olmaz, Sisi ile görüş. büyükelçiyi çektin hadi, geri yolla. Orada çalışanlara, öğrencimize, bu kadar ihracat yapanımıza, müteahhidimize yazık’ dedik, dinlemedi. Şimdi kendi ilişkisi gereği barışıyor ama bunca yıldır bu kadar eziyet çektirdiklerinin de vebali üstünedir. Biz, devletlerarasında küslük olmayacağını, tepki gösterecekse göstermesini, arayı bir an önce düzeltmesini söylediğimizde bize, ‘Hain, darbeci, darbeci sever’ diyordu. Bugün darbeyi yapanla sarılmış, poz veriyor. Bugüne kadar söylediklerinin her birisini inkar edip, doğru yola gelmiştir ancak Sevgililer Günü’nde Sisi’ye sarılmak da beyefendiye yakışır."

(HABER MERKEZİ)